Ana SayfaGündemZiraat Katılım Genel Müdürü Özdemir’den Önemli Açıklamalar

Ziraat Katılım Genel Müdürü Özdemir’den Önemli Açıklamalar

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Katılım Bankaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir, Bankacılık Söyleşileri programında önemli konulara değindi.

Özdemir, stratejik ürünlere dair kar ve zarar ortaklığı projeleri çerçevesinde yatırımlar yapmaya devam ettiklerini söyleyerek bilgi teknoloji alanında çok sayıda projenin yer aldığını belirtti. Özdemir, Türkiye’de henüz girilmemiş niş bir alan bulmaları durumunda kar ve zarar ortaklığı üzerine bir işbirliğine her zaman için açık olduklarını vurguladı. Bankacılık Söyleşileri bağlamında Ziraat Katılım ve bankacılık sektörünün pandemi dönemindeki çalışmaları hakkında bilgi veren Özdemir, sektörün geleceği ile ilgili de öngörülerini paylaştı.

35 Yıldan Bu Yana Yapılıyor

Türkiye’de katılım finansın 35 yıldan bu yana yapıldığını belirten Özdemir, uzun yıllardır devam etmesine rağmen hala istenilen seviyelere gelinemediğini belirtti. 2020 yılında çok umutlu verilerle başlanan bankacılık sektöründe, Ocak ve Şubat ayları ekonomik veriler iyiye işaret etti. Fakat tüm dünyayı kasıp kavuran yeni tip Covid-19 pandemisi, bankacılık sektörüne de önemli darbeler vurdu. Özdemir, yaşanan bu olumsuz durumlara rağmen kamu katılım finans kurumlarının ekonomiye ciddi bir destek sağladığını belirterek, bu destekler çerçevesinde bankacılık sektörünün hızla büyüdüğünün altını çizdi.

Yüzde 50’nin Üzerinde Büyüme

Ocak ve Eylül ayları arasında aktiflerinin yüzde 50’nin üzerinde büyüme gösterdiğini belirten Özdemir, 54 milyar lirayı aşan rakamlardan bahsetti. Aynı zamanda katılım finans sektörü de yüzde 50’ye yakın bir büyüme gösterirken tüm bankacılık sektöründeki aktif toplam da yüzde 25 dolaylarında arttı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.