Ana SayfaKariyer8 Soruda MCITP Sertifikası

8 Soruda MCITP Sertifikası

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Birçok farklı aşamadan oluşan microsoft sertifikaları, bilişim sektöründe görev almak isteyen kişiler için oldukça faydalı sertifikalardır.  Mikrosoft sertifika sınavları aracılığı ile alınan bu sertifikaların ileri seviyelerinden olan MCITP nedir? Bu sertifika nasıl alınır?

MCITP Sertifikası Nedir?

Bu sertifika sistem uzmanlığı sertifikasıdır. Sertifika için alınan eğitim ile birlikte, windows işletim sistemi ve ağ yapısına dair detaylı bilgi birikimi sağlanmaktadır. Bilişim sektörü için bu konuda elemanlar yetiştirilmektedir.  Eski kısaltması MSCE sertifikası olan bu sertifika, adı Sistem Mühendisliği, Bilgi Teknolojileri Uzmanlığı olarak değiştirildiği için MCITP olmuştur.

MCITP Sertifikası Nasıl Alınır?

Satın alınan eğitim programında, MCITP eğitimine dair gerekli eğitim konularının öğrenilmesi sonucunda girilen microsoft sınavları ile gerekli başarının sağlanması gerekmektedir. Bu sayede microsoft sertifikaları ile istenilen alanda çalışılabilmektedir. MCITP sertifikası, bu konuda en ileri seviyedeki sertifika olduğu için sınavlar aşamalı bir şekilde gerçekleşir ve birden fazla sınavda başarılı olunması gerekmektedir.

MCITP Sertifikası Ne İşe Yarar?

Microsoft sertifika sınavları aracılığı ile alınan sertifikalar ile bilişim sistemleri alanında birçok farklı iş imkanı bulunmaktadır. Özellikle son dönemlerde cazip hale gelmeye başlayan bu alanda, bankalara birçok alım gerçekleşmektedir. Banka eğitimleri ve sigortacılık eğitimleri kapsamında da bu konulara değinilmektedir. Dolayısı ile bu anlamda bir işte görev almak isteyenler için oldukça gerekli bir sertifikadır. Banka için alınması gereken sertifikalar arasında yer alan bu sertifikalar ayrıca birçok avantaj sağlamaktadır.

Ayrıca, bu konudaki en ileri seviye sertifika olan MCITP sertifikası, uluslararası düzeyde yetkinliği kanıtlamaktadır. Kişilerin bu sertifikayı alması, birçok şirket için değerlendirme aşamasında ön planda tutulmaktadır. Zor alınan ve oldukça kıymetli olan bu sertifikayı almak, bilişim alanında görev yapmak isteyen kişiler için çok büyük bir avantajdır.

MCITP Sertifikası Başvurusu Nasıl Yapılır?

MCITP sertifikası için bu alanda sınavlara girip başarılı olunduktan sonra, microsoft adresinden belirttiğiniz adresinize Amerika veya Kanada’dan, kişinin unvanını belirten sertifika gönderilmektedir. Ayrıca her sınav için ayrı ayrı sertifika gönderilmemektedir. Eğitim ve kişilerin hak kazandı sertifikalar biriktirilerek en son yeterlilik sertifikası gönderilmektedir.

MCITP Sertifikası Şartları Nelerdir?

MCITP sertifkası alabilmek için öncelikli olarak konuya dair eğitimin alınması gerekmektedir. Sonrasında ise banka eğitimleri, sigortacılık eğitimleri ve MCITP sınavlarında başarılı olmak gerekmektedir. Ayrıca bilişim sistemleri alanındaki meslek eğitini de benimsemek oldukça önemlidir. İyi derecede İngilizce bilgisine sahip olmak da önemli bir koşuldur. Bunun yanında MCITP sertifika sınavlarına girebilmek ve sertifika alabilmek için öncesinde MCITP sertifikasını almış olmak gerekmektedir. Seviye seviye ilerleyen bu sertifikalar için en ileri seviye olan MCITP sertifikası en son alınandır.

MCITP Sertifikası Fiyatları

MCITP eğitimlerinin fiyatları, sertifikanın alındığı yıla ve kuruma göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca sertifika fiyatları da dolar üzerinden hesaplandığı için bulunulan döneme göre farklılık göstermektedir.

Sigorta Şirketleri ve Bankalar için MCITP Sertifikası Zorunlu mu?

Her banka ve sigorta şirketi için personel alımlarında bu sertifikanın zorunluluğu yoktur. Ancak belirli görevler için MCITP sertifikasının zorunlu olduğu haller de bulunabilmektedir. Bankacılık, sigortacılık veya finans alanında çalışmak işteyen kişiler için bu sertifikanın alınması oldukça etkili olmaktadır. Ayrıca sertifikanın kazanılmasına dair alınan eğitimde bilişim sektöründe görev yapmak isteyen kişiler için oldukça detaylı bir bilgi akışı söz konusudur. Dolayısı ile zorunlu olsun ya da olmasın bu sektörde görev yapmak isteyen kişilerin, bu sertifikaya sahip olması oldukça avantajlıdır.

MCITP Sertifikası Zorunluluğu Olan İşler

Sistem uzmanlığı veya sistem yöneticiliği gibi işlerde bu sertifikalar genellikle zorunlu tutulmaktadır. MCSE sertifikasının istendiği durumlar şu şekilde sıralanabilir;

  • Sistem yöneticisi veya sistem uzmanı,
  • Veritabanı uzmanı,
  • Veritabanı uzman yardımcısı, gibi görevlerde yer almak isteyenlerin MCSE sertifikası alması gerekmektedir.

Merak edenler için: Sigorta ve Bankacı Adaylarının Sahip Olmaları Gereken 25 Sertifika ve Eğitim

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.