Ana SayfaKariyer11 Soruda MCTS Sertifikası

11 Soruda MCTS Sertifikası

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bilişim sektöründe çalışmak isteyen kişiler için birçok farklı şekilde olan microsoft sertifikaları, çalışma alanına göre seçilmektedir. Son yıllarda gündeme gelen MCTS sertifikası da bu sertifikalardan biridir. Peki MCTS nedir? Nasıl alınır?

MCTS Sertifikası Nedir?

MCTS sertifikası, kişilerin yazılım geliştirme alanında uzman olduklarını belirten sertifikalardır. Bu alanda iki farklı sertifikadan biri olan bu sertifika, iyi bir yazılım geliştirici olduğunuzun göstergesidir. Bu da kişileri birçok konuda avantajlı kılmaktadır.

MCTS Sertifikası Ne İşe Yarar?

Microsoft sertifikaları içinde en avantajlı olan sertifikalardan biri olaran MCTS, yazılım geliştirme uzmanı olarak görev yapmak için alınan bir sertifikadır. Bilişim sektörü ve yazılım konusunda çalışmak isteyen kişiler için büyük avantajlar sağlayan bir sertifkadır. Yazılım geliştirme uzmanı olmak için farklı tipte MCTS sertifikaları bulunmaktadır. Bunlar;

  • MCTS .NET Framework 4, Windows Applications
  • MCTS .NET Framework 4, Service Communications Applications
  • MCTS .NET Framework 4, Web Applications
  • MCTS .NET Framework 4, Data Access

Şeklinde farklı dallara ayrılmaktadır. Herhangi bir alanda MCTS sertifkalarından birini almak isteyenlerin, microsoft sınavları içinden iki tanesine girmesi ve başarılı olması gerekmektedir. 

MCTS Sertifikası Nasıl Alınır?

Satın alınan eğitim programında, MCTS eğitimine dair gerekli eğitim konularının öğrenilmesi sonucunda girilen microsoft sertifika sınavları ile gerekli başarının sağlanması gerekmektedir. Bu sayede microsoft sertifikaları ile istenilen alanda çalışılabilmektedir. MCTS sertifikası, yazılım geliştirme konusundaki en avantajlı sertifikalardan biri olup, iş başvurularında kişileri rakiplerinin önüne geçirmektedir.

MCTS Sertifikası Şartları Nelerdir?

MCTS sertifkalarından alabilmek için öncelikli olarak konuya dair eğitimin alınması gerekmektedir. Sonrasında ise banka eğitimleri, sigortacılık eğitimleri ve microsoft sertifika sınavları içinden MCTS sınavlarında başarılı olmak gerekmektedir. Bu sınavlar birden fazla sınav şeklinde gerçekleştirilmektedir. Dolayısı ile hepsinden gereken başarının sağlanması gerekmektedir.

Ayrıca bilişim sistemleri alanındaki meslek eğitini de benimsemek oldukça önemlidir. İyi derecede İngilizce bilgisine sahip olmak da önemli bir koşuldur. Sınavlar İngilizce yapıldığı için kişilerin İngilizce bilgisi soruların daha iyi anlaşılması ve zaman kaybı yaşanmaması açısından önemli bir noktadır.

MCTS Sertifikası Başvurusu Nasıl Yapılır?

MCTS sertifikası için bu alanda sınavlara girip başarılı olunduktan sonra, microsoft adresinden belirttiğiniz adresinize Amerika veya Kanada’dan, kişinin unvanını belirten sertifika gönderilmektedir. Ayrıca her sınav için ayrı ayrı sertifika gönderilmemektedir. Eğitim ve kişilerin hak kazandı sertifikalar biriktirilerek en son yeterlilik sertifikası gönderilmektedir.

Sertifikanın Geçerlilik Süresi Ne Kadar?

Uluslararası düzeyde geçerliliği olan bu sertifikalar için sınavlardan alınan puanların geçerlilik süresi 3 yıl olarak belirlenmiştir. Dolayısı ile sertifikaların da 3 yılda bir yenilenmesi gerekmektedir.

MCTS Sertifikası Uzaktan Eğitim ile Almak Mümkün mü?

MCTS sertifikasının uzaktan eğitim ile alınması mümkündür. Eğitim kapsamında gerekli bilgilerin aktarılmasının ardından, yazılım geliştirme uygulamaları yapılmaktadır. Eğitimler ile birlikte kişiler bu konuda uzman haline gelmektedirler.

MCTS Sertifikası Yaş Sınırı Var mı?

Sertifikanın alınması için herhangi bir yaş sınırı bulunmamaktadır.

MCTS Sertifikası Fiyatları

MCTS sertifika fiyatları, eğitimlerin alındığı kuruma ve sınav türüne göre farklılık göstermektedir. Ayrıca bulunulan yıla göre de sertifika fiyatlarında değişiklik olabilmektedir. Bazı sertifikalar için birden fazla sınava girilmesi gerektiğinden, bu durum da fiyatlar üzerinde etkili olabilmektedir.

Sigorta Şirketleri ve Bankalar için MCTS Sertifikası Zorunlu mu?

Sigortacılık eğitimleri ve banka eğitimleri kapsamında bu tarz sertifikalardan bahsedilmektedir. Direkt olarak bu sertfikalar zorunlu olmamakla birlikte, bilişim ve yazılım sektörü içinde görev alınacak ise istenebilmektedir. MCTS sertifika şartı görev yapılacak pozisyona göre değişiklik göstermektedir.

Bankaların istediği sertifikalar arasında zaman zaman bu sertifikalar da yer alabilmektedir. Bu durum tamamen alım yapılacak pozisyona göre belirlenmektedir. Banka için alınması gereken sertifikalar içinde bu sertifikanın olması görev yapılacak pozisyonun yazılım alanında olup olmamasına göre değişiklik göstermektedir.

MCTS Sertifikası Zorunluluğu Olan İşler

MCTS sertifikaları, yazılım geliştirme alanında uzman olduğunuzu kanıtlar niteliktedir. Dolayısı ile yazılım geliştirme uzmanı olarak görev yapacak ve bilişim sektöründe görev alacak kişilerin MCTS sertifikası olması gerekmektedir. Ayrıca zaman zaman bankaların istediği sertifikalar arasında da bu sertifika bulunmaktadır. Dolayısı ile banka için alınması gereken sertifikalar içinde bu sertifika ile karşılaşmak mümkündür.

Merak edenler için: Sigorta ve Bankacı Adaylarının Sahip Olmaları Gereken 25 Sertifika ve Eğitim

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.