Ana SayfaKariyerKPSS'ye Girmeden Memur Olmak Mümkün Mü?

KPSS’ye Girmeden Memur Olmak Mümkün Mü?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2016 yılında memur alımlarında yeni bir değişime gidiliyor. Kamu Personeli Seçme Sınavı olmadan memur alımının önü açılıyor.

Devlet Memurları Kanununun 59 uncu maddesine göre bazı istisnai kadrolara kamu personel seçme sınavı KPSS şartı aranmadan memur alımının yapılabilmesinin önü açık olduğu için memur olmayı bekleyen binlerce insan heyecanlı bir bekleyiş içine girdi.

Sınavsız Memur Alımı 2016

Geçtiğimiz günlerde şer odaklarınca girişilen darbe kalkışmasının ardından bazı düzenlemelere gidildi ve binlerce memur kamudan ihraç edildi. Açık kalan kontenjanlara sınavsız olarak girmek isteyen binlerce insanın merakla beklediği sınavsız memur alımı için şartlar nelerdir.

Kamu personel seçme sınavı şartı aramayan birçok kurum ve kuruluş kendi ihtiyaçları çerçevesinde memur alımı yaparken bazı kriterleri göz önünde bulunduruyorlar.

Sınavsız Memur Alımı

2016 sınavsız memur alımı pek çok kamu kurum ve kuruluşu memur alımını kolaylaştıracak. Bu kişiler yapılacak olan mülakatlar çerçevesinde ve kendi kuruluşlarının özel olarak hazırlamış olduğu yazılı sınavlara girerek memur alımı yapacak olan kuruluşlara memur olarak atabilecek.

Böylece birçok KPSS mağdurlarının önü de açılmış olacak. Bilindiği gibi geçmiş dönemlerde yapılan KPSS sınavlarında yüksek puanlar alarak işe yerleşemeyen binlerce insan var. KPSS koşulu aranmadan memur alan kurumlar arasında Cumhurbaşkanlığı Memurlukları Bakan yardımcılıkları, TBMM memurlukları, Başbakan Müşavirleri Savunma Sanayi Müsteşarlığı’na ait birimler TOKİ Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Vali kadroları Diyanet Milli Savunma Bakanlığı Milli İstihbarat Teşkilatı Özel Kalem müdürlükleri gibi kurumlar var. 

KPSS şartı aranmadan devlet memuru kanununun 59 uncu maddesi gereğince istisnai kadrolar olarak memur alımı yapılabilecek olması birçok memur adayını heyecanlandırdı.

KPSS Sınavı 2016

Başvuruları geçtiğimiz gün başlayan KPSS 2016 sınavı 22-23 Ekim tarihinde yapılacak. Gerekli düzenlemelerin yapılmasından sonra birçok kişinin bu sınavdan çok büyük umutları var.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.