Ana SayfaGündemMerkez Bankalarının Satışında Türkiye Lider

Merkez Bankalarının Satışında Türkiye Lider

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dünya Altın Konseyi verilerinden derlenen bilgilere göre, 2020 yılının Kasım ayı ile ilgili raporda Türkiye, merkez bankalarının sattığı sarı metal listesinde ilk sırada yer aldı.

Dünya Altın Konseyi tarafından açıklanan veriler kapsamında, ülkelerin merkez bankaları 2020 yılının Kasım ayında aldıkları sarı metalden daha fazla satış yaparak önemli bir ilke imza attılar. Bu veriler çerçevesinde, 2020 yılında ilk defa Kasım ayında merkez bankaları, sarı metal satışını alımların önüne geçirdi ve satıcı tarafında yer aldı. Verilere göre Türkiye, en fazla altın satışını yapan ülke olmayı başarırken, listede yer alan ülkeler ve sıralamalar da dikkat çekti.

Salgın En Büyük Etken

Yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle ekonomik etkileri minimum seviyeye indirme amacı güden merkez bankaları, bu kapsamda sarı metal ticareti yapmaya başladı. Bahsi geçen listede 2010 yılından bu yana ilk defa merkez bankalarının satıcı konuma geldiği belirtilirken, Kasım ayı verilerine göre Türkiye ön plana çıktı.

Global Rezervler Azalıyor

Dünya Altın Konseyi, paylaşmış olduğu raporlarda Kasım ayında global anlamdaki rezervlerin 6,5 ton tutarında azaldığını belirtti. Kasım 2020’de toplamda 16 ton altın alımı yapılırken, satış rakamı 23,3 ton olarak açıklandı. 23,3 ton altın satışının yapıldığı Kasım ayında Türkiye, bu miktarın 20,9 tonunu satarak listede ilk sırada yer aldı. Diğer bir ülke olan Moğolistan, 2,4 ton altın satışı yaptı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.