Ana SayfaGündemBankalara Temettü Kısıtlamasına Düzenleme Gelebilir

Bankalara Temettü Kısıtlamasına Düzenleme Gelebilir

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

BDDK’nın aldığı son karar ile başta yabancı bankalar olmak üzere birçok yerde eleştirilere sebep olan temettü kısıtlaması ile ilgili önemli kararların alınması bekleniyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, 2020 yılındaki temettü gelirlerinin dağıtılması adına bankalara izin verilmesi konusunu gündemine alarak değerlendirmelerde bulunuyor. Alınan son karar ile beraber bu konuda bir kısıtlama getirilmiş, alınan kısıtlama kararı başta yabancı bankalar olmak üzere piyasada önemli bir etki bulmuştu. Eleştirilerin artmaya başlaması ile beraber Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, konuyla ilgili adımlar atarak bazı yeni kararlar almayı planlıyor. Bu kapsamda, Şubat ayından önce yeni nihai kararların alınacağı ifade ediliyor.

Genel Kurullardan Önce Kararlar Çıkabilir

Bankalara Temettü Kısıtlamasına Düzenleme Gelebilir
Bankalara Temettü Kısıtlamasına Düzenleme Gelebilir

Bankalar, Şubat ayında yoğun bir tempoda çalışmaya devam ederken aynı zamanda genel kurullar ile de önemli bir trafiğe girmiş olacak. BDDK da bu kapsamda genel kurullardan önce yeni kararlar alarak bu bildirileri bankalar ile paylaşmayı düşünüyor. Kriz ihtimaline karşı mali yapıların daha sağlam temelleri oturması adına getirilen temettü kısıtlamaları, bankaların yabancı ortakları tarafından eleştiriliyor.

İştah Kabartabilir

İştah Kabartabilir
İştah Kabartabilir

Bankaların yabancı ortakları tarafından tepki gören bu durum, yeni kararlar ile ortadan kalkabilir. Temettü kısıtlamasının ortadan kaldırılması ile, yabancı yatırımların Türkiye’deki bankalara olan ilgisi daha fazla artabilir. Bu nedenle BDDK’nın açıklayacağı yeni kararlar, yeni yabancı girişlerin olması adına da önemli bir etki yaratabilir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.