Ana SayfaGündemBankalardan 2020 Yılında Büyük Kar

Bankalardan 2020 Yılında Büyük Kar

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, 2020 yılında özel ve kamu bankalarının toplam kar miktarını açıklarken, 2020 yılına ait önemli veriler de ortaya koydu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yapılan açıklamada, bankacılık sektörünün 2020 yılındaki verileri ve bazı detayları kamuoyu ile paylaşıldı. BDDK tarafından paylaşılan verilerde, 2020 yılındaki net kar oranı göze çarparken, sermaye yeterliliği standart oranı da dikkat çekmeyi başardı. Bu veriler ışığında 2020 yılının bankacılık sektörünün Türkiye sınırları içerisindeki yükselişi sürerken, net kar olarak 59 milyar 973 milyon TL’lik bir rakam açıklandı.

Bankalar Sermaye Yeterliliği Standart Oranı %18’i Geçti

Bankalar Sermaye Yeterliliği Standart Oranı %18’i Geçti
Bankalar Sermaye Yeterliliği Standart Oranı %18’i Geçti

Bankacılık sektörünün 2020 yılı içerisindeki net karı 59 milyar 973 TL olarak belirtildi. Aynı zamanda sermaye yeterliliği açısından paylaşılan verilerde de yüzde 18,76 oranı göze çarptı. Böylelikle 2020 yılında bankacılık sektöründeki sermaye yeterliliği standart oranı yüzde 18,76 seviyesinde gerçekleşti. Aralık 2020 döneminde Türk Bankacılık sektörü, 6 milyar 107 milyon 832’lik bir büyümeye uğrarken, aktif toplamda da 2019 yılına göre yüzde 36 arttı.

Krediler En Büyük Kalem

Krediler En Büyük Kalem
Krediler En Büyük Kalem

2020 yılının Aralık ayında bankacılık sektöründeki en büyük aktif kalem olan krediler 3 milyar 576 milyon 732 TL, menkul değerler ise 1 milyar 22 milyon 643 olarak açıklandı. 2019 yılına göre krediler yüzde 34,7, menkul değerler ise 54,7 oranında arttı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.