Ana SayfaGündemDijital Bankacılıkta Müşteri Sayısı 65 Milyonu Geçti

Dijital Bankacılıkta Müşteri Sayısı 65 Milyonu Geçti

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Bankalar Birliği, yapmış olduğu açıklama ile 2020 yılının Ekim ve Aralık dönemleri içerisinde aktif dijital bankacılık müşteri sayısının 65 milyonu geçtiğini belirtti.

65 milyon 677 bin kişinin aktif dijital bankacılık müşterisi olmasının yanı sıra bazı veriler de paylaşan Türkiye Bankalar Birliği, 3 milyon 177 bin kişinin yalnızca internet bankacılığı işlemi yapmak amacıyla listede yer aldığını söyledi. Geri kalan 53 milyon 234 bin kişi ise, sadece mobil bankacılık işlemi gerçekleştirdi. Verilerde, hem internet bankacılığı hem de mobil bankacılığını kullanan kişi sayısı ise 9 milyon 267 bin kişi olarak açıklandı.

Dijital Bankacılıkta 3 Milyonluk Artış

3 Milyonluk Artış
3 Milyonluk Artış

2019 yılının aynı dönemine göre karşılaştırılan verilerde ise, 3 milyon kişilik bir artış yaşandı. 2020 yılının Ekim ve Aralık ayları dönemleri arasında minimum bir defa giriş yapmış olan bireysel müşteri sayısı, 62 milyon 827 olarak açıklandı. 2 milyon 493 bin kişi yalnızca internet bankacılığını kullanırken, 51 milyon 573 bin kişi ise yalnızca mobil bankacılık işlemi gerçekleştirdi.

Erkekler Daha Ağırlıklı

Erkekler Daha Ağırlıklı
Erkekler Daha Ağırlıklı

Aktif bireysel müşterilerinin cinsiyet açısından değerlendirilmesine bakıldığında ise, 43 milyon kullanıcı erkek, 20 milyon kullanıcı ise kadın olarak belirlendi. Erkek kullanıcılar, 63 milyon kullanıcı arasında yüzde 68’lik bir ağırlığa sahip oldu. Müşterilerin yaş grupları bazındaki dağılımında ise, 36 – 55 yaş grubu müşteriler 25 milyon 237 bin kişi olarak açıklandı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.