Ana SayfaEkonomiTOKİ İndirimi Ne Zaman Başlayacak?

TOKİ İndirimi Ne Zaman Başlayacak?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

TOKİ’den ev almak isteyenler için indirim kampanyasının olacağı bir süredir gündemde yer tutar haberlerden bir tanesiydi. TOKİ’den uygun fiyata ev sahibi olmanın yanı sıra indirim fırsatından da yararlanabilecek olan vatandaşlar sonunda  sıcak bir yuvanın sahibi olabilecekler.

TOKİ indirim ne zaman başlayacak? TOKİ indirim kampanyasının 22 Ağustos 2016 itibariyle başlaması planlanıyor. Başvurular için belirlenen son tarihse 30 Eylül 2016’dır. Bu tarihe kadar indirim kampanyasından faydalanmak isteyenler, başvurularını gerçekleştirmeye başlayabilir.

%20’lik bir TOKİ indiriminin uygulanacağı kampanyadan yaklaşık olarak 175 bin kişi faydalanabilecek. TOKİ’ye bu kampanya kapsamında ödenen miktar ise 4 milyar 427 milyonu bulmuştur.

Borcunu ödeyip tapusunu almak isteyenlerin yoğun bir talep gösterdiği TOKİ İndirim Kampanyası’na katılımlar ilgili bankaya başvurular gerçekleştirilerek yapılabilir. Belirlenen tarihten sonra yapılan başvurularda herhangi bir indirim uygulanmayacak. Ayrıca katılım göstermek isteyen kişilerin başvuru tarihi itibariyle TOKİ’ye karşı herhangi bir aidat veya emlak vergisi gibi borçlarının bulunmaması gereklidir.

TOKİ İndirim Kampanyasından Kimler Yararlanabilir?

TOKİ indiriminden yararlanabilecek vatandaşlar geri ödeme taksidi 2013 yılı sonuna kadar başlamış, satışları ise 2013 yıl sonuna kadar gerçekleştirilmiş kişilerdir. Vade süresi 12 aydan daha az kişilerse kampanyaya dahil edilmemektedir.

Faizlerin İndirilmesi Sağlanmalı

Teşvik edici ve katılımların sağlanması için faiz indirimlerinin de devam etmesi ve ortalama %0,90 civarında olması gerektiği yetkililerden yapılan açıklamalar arasındadır. TOKİ İndirim Kampanyası için şuanlık uygun kredi faizleri içeren bankalar; Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halk Bankası, Denizbank gibi bankalardır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.