Ana SayfaBanka İş İlanlarıZiraat Bankası Müfettiş Yardımcısı Alımı Yapıyor!

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı Alımı Yapıyor!

Yayın tarihi:

Google Haberlere Abone Ol:

Ziraat Bankası banka personel alımları kapsamında yaptığı duyuruda 30 Müfettiş Yardımcısı alımları yapacağını duyurdu.

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı Alımları için Detaylar

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı Alımları için Detaylar
Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı Alımları için Detaylar

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcı alımları için başvuru yapacak tüm adayların bankanın şartlarını yerine getiriyor olmaları ve tüm bilgilendirmeleri takip etmeleri gerekiyor. Ziraat Bankası iş başvurusu kabul edilen adaylar bankanın Teftiş Kurulu’nda İstanbul merkezli olarak tüm illerinde görevlendirilecekler. Başvuru şartlarını taşıyan ve başvuruları kabul edilen kişiler Ziraat Bankası’nın düzenlediği sınava tabi tutulacaklar.

Müfettiş Yardımcılığı Aranan Şartlar Nelerdir?

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı alımları için aşağıdaki şartlar aranmaktadır;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • 01.01.1992 ve sonrası doğumlu olmak,
  • Yazılı sınava İdari alandan katılacak adaylar için üniversitelerin ve yüksek okulların 4 yıllık eğitim veren Ekonomi (İktisat), İşletme, Maliye, Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Uluslararası İlişkiler, İstatistik, Ekonometri, Bankacılık, Finans, Risk Yönetimi, İşletme Bilgi Yönetimi, İşletme Yönetimi, Yönetim Bilişim Sistemleri ve Muhasebe ile bankacılık mesleğiyle ilgili bölümlerinden veya üniversitelerin Finans Mühendisliği bölümlerinden veya denkliği yetkili makamlarca tanınmış yurtdışı üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak ya da işe başlama sırasında mezun olduğuna dair belgeyi ibraz etmek koşuluyla son sınıfta okuyor olmak,
  • Yazılı sınava Mühendislik alanından katılacak adaylar için üniversitelerin ve yüksek okulların 4 yıllık eğitim veren Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği bölümlerinden veya denkliği yetkili makamlarca tanınmış yurtdışı üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak ya da işe başlama sırasında mezun olduğuna dair belgeyi ibraz etmek koşuluyla son sınıfta okuyor olmak,
  • Erkek adaylar için işe alım tarihi itibariyle askerlik görevini tamamlamış veya erteletmiş olmak ya da askerlik yükümlülüğünden muaf tutulmuş olmak,
  • Daha önce T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı’nın mülakat aşamasında elenmemiş olmak.

Son sınıf üniversite öğrencilerin başvuruları da kabul edilecektir. Ancak öğrencilerin mezun olma durumlarının bulunması talep edilmektedir.

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Detayları

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı sınavı 2 aşamadan gerçekleşecek. Bunlar yazılı ve sözlü sınavlardır. Yazılı sınav Anadolu Üniversitesi tarafından İstanbul ve Ankara’da 20 Şubat 2022 Pazar günü yapılacaktır. Sınav saati ise 10.00 olarak belirlenmiştir.

Sözlü mülakat ise banka tarafından adaylara duyurulacaktır.

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Başvuruları Ne Zaman Son?

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Başvuruları Ne Zaman Son?
Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Başvuruları Ne Zaman Son?

Müfettiş Yardımcılığı sınavı başvuruları 4 Ocak 2022 tarihinde başlayıp, 21 Ocak 2022 Cuma günü gece 23.59’da sona erecektir. Başvurular Anadolu Üniversitesi’nin internet sitesi üzerinden yapılacaktır. Başvuru için ise 280 TL ücret ödemesi yapılması gerekmektedir. Ödemeler hem kredi kartı hem de banka kartı ile yapılabilmektedir.

Başvuru formu eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır. İsim, soyisim, iletişim bilgileri ve diğer tüm bilgiler yazılmalıdır.  Başvuru formunda 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf eklenmesi zorunludur. Fotoğrafı bulunmayan ya da formda eksik bilgileri olan kişilerin başvuruları incelenmeyecektir.

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı sınavı öncesinde tüm adayların giriş belgelerini yanlarında getirmeleri zorunludur. Giriş belgeleri 14 Şubat 2022 tarihinden itibaren internet sitesi üzerinde alınabilecektir. Sınav başvurusu sırasında HES kodunun girilmesi gerekmektedir.

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı Alım Sınavı Nasıl Olacak?

Müfettiş Yardımcısı yazılı sınavında adayların belirlenen baraj puanını almaları gerekmektedir. Yazılı sınavın;

  • Bölümünden en az %70,
  • Bölümünden en az %60,
  • Bölümünden ise en az %50 oranında doğru cevap verilmesi gerekmektedir.

Sınav sonuçları Anadolu Üniversite tarafından açıklanacaktır.

Mülakat sonucu 70 puan ve üzeri olanlar adaylar ise sözlü mülakat aşamasına geçmeye hak kazanacaktır.

Müfettiş Yardımcıları Ne İş Yapar?

Teftiş Kurulu Başkanlığı, Banka Üst Yönetimine banka faaliyetlerinin Kanun ve ilgili diğer mevzuat ile banka içi strateji, politika, ilke ve hedefler kapsamında yürütülen, iç kontrol risk yönetimi sistemlerinin etkinliği ve yeterliliği hususunda güvence sağlamakla görevlidir. Bu kapsamda da Teftiş Kurulu Başkanlığı yurtiçi ve yurtdışındaki tüm şubeler, Genel Müdürlük birimleri ve bağlı ortaklıklar ve iştirakleri mahallinde ve merkezden denetlemektedir.

Yayımlanan Ziraat bankası iş ilanı ile detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantıdan faydalanabilirsiniz.

https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bankamiz/insan-kaynaklari/acik-pozisyonlar

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.