Ana SayfaGündemŞubesiz Bankacılık Dönemi için Mevzuatlar Hazırlanmaya Başladı

Şubesiz Bankacılık Dönemi için Mevzuatlar Hazırlanmaya Başladı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Teknolojik dönüşümün yaşandığı günümüzde bankacılık sektöründe de yeni bir adım atılacakken, konu ile ilgili olarak şubesiz bankacılık dönemi için yeni mevzuatlar hazırlanmaya başladı.

Teknoloji şirketlerinin heyecanlanmasını sağlayan yeni gelişme ile beraber, düzenleyici ve denetleyici otoriteler tarafından şubesiz bankacılık için mevzuatlar hazırlanmaya başlandı, dijital bankacılığın önü açılmış oldu. Bilgisayar, cep telefonu ve diğer dijital aletler ile beraber teknolojik gelişmelerin hızlı bir şekilde yaşandığı günümüzde, bankacılık sektörünün de bu konuda önemli adımlar atması bekleniyordu. Dijital dünyaya ayak uyduran vatandaşlara yönelik atılan adımlar kapsamında da, artık bankacılık işlemlerini şube derdi olmadan tek tık ile halletmek daha cazip geliyor.

BDDK Düzenlemeleri Hayata Geçirecek

BDDK Düzenlemeleri Hayata Geçirecek
BDDK Düzenlemeleri Hayata Geçirecek

Dijital anlamda yaşanan değişimin etkilerini gören BDDK da konu ile ilgili olarak adımlar atarak dijital bankacılık düzenlemelerini hayata geçirme kararı aldı. Basel prensipleri baz alınarak lisanslama kriterlerini tamamlayacak olan kurum, tasarruf sahiplerinin korunmasını öncelik haline getirerek hamlelerini yapacak. Dijital bankacılığın yalnızca internet ve telefon üzerinden değil, diğer dijital kanallar üzerinden de kullanılabilmesini amaçlayan BDDK bu kapsamda hamleler yapmaya hazırlanıyor.

Şubesiz Bankacılık Dönemi için Yatırımlar Bekleniyor

Şubesiz Bankacılık Dönemi için Yatırımlar Bekleniyor
Şubesiz Bankacılık Dönemi için Yatırımlar Bekleniyor

BDDK’ya şu ana kadar dijital lisans için herhangi bir başvuru yapılmadığı açıklanırken, kısa bir süre içerisinde yerli ve yabancı kuruluşların da dijital dönüşüm konusunda önemli yatırımlar yapması planlanıyor. Bunun yanı sıra dijital bankacılık kadar dijital para konusunda da yıl sonuna kadar önemli adımların atması bekleniyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.