Ana SayfaGündemBankacılıkta Islak İmza Dönemi Ortadan Kalkıyor

Bankacılıkta Islak İmza Dönemi Ortadan Kalkıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

BDDK tarafından hazırlanan Uzaktan Kimlik Tespiti Yöntemlerine ve Elektronik Ortamda Sözleşme İlişkisinin Kurulmasına İlişkin Yönetmelik kararları Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bankacılık sektöründe yeni bir dönem, bugün açıklanan detaylar ile beraber resmi bir şekilde başlamış oldu. BDDK tarafından hazırlanan taslağın üzerinde yapılan düzenlemeler sonrasında yürürlüğe girmesi ile birlikte uzaktan kimlik doğrulaması imkanı gelirken ıslak imza zorunluluğu da ortadan kalkmış oldu. Böylelikle bankalar, hem mevcut müşterilerinin bankacılık işlemlerini kolayca halledebilecek hem de müşteriler farklı bankaların bünyesine kolay yöntemler ile dahil olma şansı elde edecek. Resmi Gazete’de yayımlanan kararlar çerçevesinde, bankacılık sektöründe adeta yeni bir sürece girilmiş oldu.

Müşteri Kimliği Doğrulaması Uzaktan Yapılabilecek

Müşteri Kimliği Doğrulaması Uzaktan Yapılabilecek
Müşteri Kimliği Doğrulaması Uzaktan Yapılabilecek

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yeni müşteri kazanmak adına bankaların uzaktan kimlik tespiti yöntemini kullanmaları adına düzenlenen taslak da bugün yayına girdi. Bankalarca Kullanılacak Uzaktan Kimlik Tespiti Yöntemlerine İlişkin Tebliğ Taslağı kararları, bugün itibariyle yayımlandı. Yeni kararlara göre çevrim içi görüntülü görüşme yöntemi ile fiziksel açıdan aynı ortamda yer almaları şartı olmaksızın kimlik tespiti yapılabilecek.

Islak İmza Dönemi Bitince Birçok Kalemde Tasarruf

Islak İmza Dönemi Bitince Birçok Kalemde Tasarruf
Islak İmza Dönemi Bitince Birçok Kalemde Tasarruf

Müşterilerin bankalar ile yapacakları online görüşmeler pek çok alanda da tasarruf imkanı verecek. Uygulamanın hayata geçmesinin ardından müşteri olma süreci 10 dakikalık bir zaman diliminde tamamlanabilecek. Bankalar, kağıt ve doküman masraflarını azaltacak, müşteriler de esnek bir deneyim yaşama imkanı elde edecek.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.