Ana SayfaGündemTürkiye’nin 2021 Yılı Büyüme Tahminine Revizyon Geldi

Türkiye’nin 2021 Yılı Büyüme Tahminine Revizyon Geldi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’nin yeni tip koronavirüs salgını sürecinde geçtiğimiz yıl büyüme gösteren nadir ülkeler arasında gösterildiği bilinirken, 2021 yılı büyüme tahminleri ile ilgili revizyonlar da art arda geldi.

2021 yılında Türkiye’nin yüzde 5 oranında büyüme yaşayacağı düşünülürken, IMF tarafından paylaşılan tahminlere göre bu rakama art arda revizyonlar gelmeye devam ediyor. 2021 yılı büyüme tahminlerinde meydana gelen değişiklik çerçevesinde IMF ilk olarak yüzde 5 oranındaki büyüme oranını Ocak 2021’de yüzde 6 olarak değiştirmişti. IMF tarafından meydana gelen revizyon kararının ardından Moody’s, Fitch ve S&P gibi kuruluşlar başta olmak üzere UNCTAD ve OECD ile Dünya Bankası da, güncel tahminlerini değiştirme kararı aldı.

Revizyon Kararında Olumlu Yönde Güncelleme

Revizyon Kararında Olumlu Yönde Güncelleme
Revizyon Kararında Olumlu Yönde Güncelleme

Türkiye’nin 2021 yılında büyüme oranını ilk olarak revize eden kuruluşlardan biri Moody’s oldu. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin 2021 yılı büyüme tahminini Şubat ayında yüzde 3,5’ten 4’e çıkardı. 2022 yılına dair tahminini ise yüzde 4’ten 5’e yükseltti.

Dünya Bankası Tahminini Yükseltti

Dünya Bankası Tahminini Yükseltti
Dünya Bankası Tahminini Yükseltti

Fitch, Türkiye’nin 2021 yılı büyüme tahminini yüzde 3,5’ten 6,7’ye çıkarırken, S&P de yüzde 4,5 oranından yüzde 3,6’ya çekme kararı aldı. Bunun yanı sıra OECD de yüzde 2,9’luk tahminini yüzde 5,9 olarak güncelledi.

Dünya Bankası, Ocak ayında paylaştığı raporda 2021 yılı büyüme beklentisini yüzde 5’ten yüzde 4,5’e çekmişken, tekrardan yüzde 5’e çıkardı. UNCTAD ise, Türkiye’deki 2021 yılında büyüme tahminini yüzde 2,4’ten 4’e yükseltti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.