Ana SayfaGündemBanka Kredilerinde Sektörel Dağılım

Banka Kredilerinde Sektörel Dağılım

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Bankalar Birliği banka kredilerinde sektörel dağılıma yönelik açıklamalarda bulundu. Buna göre bankacılık salanında kullanıma izin verilen kredilerin yüzde 76’sı ticari, yüzde 24’ü ise bireysel kredilerden oluştuğu belirtildi. İmalat sanayisi için kredilere 797 milyar TL kredi imkanı yaratılmışken bu kredilerin içindeki toplam miktar oranı yüzde 20 olarak açıklandı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan veriler ele alınarak hazırlandı.

Mart Ayında Gerçekleşen Banka Kredi Limitleri Açıklandı!

Mart Ayında Gerçekleşen Banka Kredi Limitleri Açıklandı!
Mart Ayında Gerçekleşen Banka Kredi Limitleri Açıklandı!
Çalışmalara göre bireysel kredilerden oluşan analiz Mart ayında kullandırdığı 3 trilyon 925 milyar lira tutarındaki nakdi kredilerin yüzde 76’sı ticari, yüzde 24’ü ise bireysel kredilerden yapıldı. Kredilerin yüzde 52’si ise KOBİ alanlarında kullanıma verildi ve Mart sonu itibarıyla kullandırılan ticari kredilerin limiti 2 trilyon 991 milyar TL ve bireysel kredilerin limiti 933 milyar TL olarak kayıtlara geçti.797 milyar TL imalat sanayisi için kullandırılırken bu kredilerin etkisi diğerlerine oranla toplam kredilerde hesaplanan payda yüzde 20 oldu ve İmalat sanayini yüzde 12 pay ile ticaret, yüzde 8 ile inşaat ve yüzde 7 ile enerji sektörleri takip etti.
Mart Sonu Hesaplamaları
Mart Sonu Hesaplamaları
Yapılan çalışmalara göre mart sonu hesaplamaları itibariyle ihtiyaç kredileri 413 milyar TL ile alanında en büyük bireysel kredi desteğini oluşturdu ve ihtiyaç kredilerinin toplam krediler içinde ki yüzdesi 11’i gösterdi. Birbirlerini takip eden kredi limitleri toplam kredilerde etki göstermeye devam etti ve konut kredileri toplam kredilerin yüzde 7’sini, kredi kartları da yüzde 6’sını oluşturdu. Sınırlı kalan tek kredi ise 14 milyar lira ile Otomobil kredileri oldu.Ödenmesi gecikmiş alacakların kredilere oranı ticari krediler içinde yüzde 4,3, bireysel kredilerde yüzde 2,3 olarak etki gösterdi.
Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.