Ana SayfaGündem200 Bin Bankacıya İşsiz Kalma Tehlikesi!

200 Bin Bankacıya İşsiz Kalma Tehlikesi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dijital dağıtım kanallarının yaygın hale gelmeye başladığı bankacılık sektöründe, dijital anlamda yaşanan dönüşüm ile bankaların personel sayısında azalmalar yaşanacak. Bu bağlamda ABD bazlı olarak bakıldığında bankacılık sektöründe yaşanacak değişim ile beraber önümüzdeki 10 yıl içerisinde 200 bin bankacının işlerini kaybetmesi bekleniyor. Karlılığını artırma amacı ile ABD bankacılık sektöründe yaşanan değişim sonrasında, yüzde 10’luk bir dilim bu durumdan olumsuz etkilenecek. Yaşanacak dönüşüm ile beraber yüzde 10’luk dilimi kapsayacak şekilde 200 bin kişinin işten çıkarılması düşünülüyor.

Tarihin En Büyüğü

Tarihin En Büyüğü
Tarihin En Büyüğü

Wells Fargo analisti Mike Mayo, yapmış olduğu açıklamalarda bu durumun bir rekor olacağına işaret ederek bahsi geçen işten çıkarmalar ile beraber ABD bankacılık tarihinde bir ilkin yaşanacağını vurguladı. Analistin mevcut öngörüsüne göre bankacılık sektörünün hizmet ağlarını pandeminin ardından yeni normale adapte etmesi bekleniyor. Bu bağlamda da dijital dünyaya ayak uydurmak adına en büyük tehlikeyi çalışanlar yaşıyor.

200 Bin Bankacı Tehlikede

200 Bin Bankacı Tehlikede
200 Bin Bankacı Tehlikede

Dijital dönüşüm ile beraber karlılık payını artırma amacı güdecek olan bankacılık sektöründe en büyük tehlikeyi çağrı merkezlerinde ve şubelerde çalışanlar yaşayacak. Bu bağlamda teknolojik gelişmelerin çalışan personel sayısına doğrudan etki edeceği ve 200 bine yakının personelin işini kaybedeceğine yönelik güçlü veriler var.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.