Ana SayfaGündemTürkiye Bankalar Birliği 34.5 Milyon Kişinin Kredi Borçlarını Açıkladı!

Türkiye Bankalar Birliği 34.5 Milyon Kişinin Kredi Borçlarını Açıkladı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Geçtiğimiz yıllarda kredi kullananların sayısı 1.9 milyonken şu an ki bulunduğumuz yılda 500 bin kişi daha eklenmiş oldu. Türkiye Bankalar Birliği’nin elde ettiği verilerde bireysel kredi kullananların kişi sayısı son bir yılda 2.3 milyon kişide artış gördü. Bu sonuca göre, kredi borçlarında konut, ihtiyaç ve taşıt kredilerinde bireysel borçlu olan kişilerin sayısı 34.5 milyonu buldu. Türkiye’nin içinde bulunduğu Pandemi döneminde son bir yılda hane halkının bankalara, finans şirketlerine ve finansal kiralama şirketlerinde borcu 36.899 milyarı buldu. Giderek artan kredi kullanımlarında TBB analizinde yılın ilk üç ayında da kredi kullananlara 400 bin kişinin eklenmesiyle birlikte hacim de 16.8 milyar artış gösterdi. Sonuç olarak da Mart 2021 yılında toplamda 28.3 milyon kişide toplam ihtiyaç kredi borcu 412 milyara ulaştı.

Kredi Borçları Ödemede Sarmala Girdi

Kredi Borçları Ödemede Sarmala Girdi
Kredi Borçları Ödemede Sarmala Girdi

Yılın ilk çeyreğinde borçların devam ettiğini öne süren eski bankacı ve ekonomist olan Erol Taşdelen, Pandemi döneminde düşük kredi faizlerinin verilmesinin destek gibi gösterildiğini ancak 2021’de artan faizlere göre de ödeme konusunda vatandaşın mecburen tekrar borçlanmaya yönlendirildiğini öne sürdü.

Yorumlarına devam eden Taşdelen, “2021’nin ilk üç ayında bireysel kredi borcu 28.2 milyar TL daha artmış. 2019 sonuna göre borçlanma yüzde 45.9 arttı. Vatandaş borcu borç ile kapatarak borç sarmalına girdi” sözleriyle konuyla ilgili görüşünü sonlandırdı.

7 Ayda 1.5 Milyon Kişi İlk Kez Kredi Kartına Başvurdu

7 Ayda 1.5 Milyon Kişi İlk Kez Kredi Kartına Başvurdu
7 Ayda 1.5 Milyon Kişi İlk Kez Kredi Kartına Başvurdu

TBB’nin elindeki verilere göre, kredi kartını kullananlar ve kullanmak için başvuranlarda artış dikkat çekmeye devam ediyor. Verilere göre, 7 ayda 1.5 milyon kişi ilk defa bireysel kredi kartı kullanırken, kredi kartı kullananların sayısı 26 milyondan 28.2 milyona kadar artış gösterdi. Gecikme faizlerindeki artışa rağmen 2020 yılının Mart ayında 116.1 milyar lira olan kredi kart borçları bir yılda toplam 154.4 milyar liraya ulaştı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.