Ana SayfaGündemSPK, Portföy Yönetim Şirketlerinde Sermaye Şartını Artırdı!

SPK, Portföy Yönetim Şirketlerinde Sermaye Şartını Artırdı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Sermaye Piyasası portföy yönetim şirketlerinde kuruluş başvuruları için sermaye değişikliğine gidilerek ana sermayenin sınırının 2 milyon TL’den 6 milyon TL’ye çıkarıldığını açıkladı.

SPK
SPK

Yaklaşık olarak %50 oranında genişletilen sınırların dışında öz sermeye sınırları ise, 200 milyon TL’ye kadar olanlar için asgari 6 milyon TL’ye, 200 milyon-1 milyar TL olanlar için asgari 8 milyon TL’ye, 1 milyar TL-7.5 milyar TL olanlar için asgari 10 milyon TL’ye 7.5 milyar TL’yi aşanlar için asgari 20 milyon TL’ye yükseltildi. Daha öncesinde uygulanan öz sermaye sınırı yönetilen portföy büyüklüğü 100 milyon TL olanlar için asgari 2 milyon TL, 100 milyon-500 milyon olanlar için asgari 3 milyon TL, 500 milyon-5 milyar TL olanlar için asgari 5 milyon TL, 5 milyar TL’yi aşanlar için asgari 10 milyon TL olarak belirtilmişti.

Portföy Yönetim Şirketlerinde Tutar Değişikliğine Gidildi!

Portföy Yönetim Şirketlerinde Tutar Değişikliğine Gidildi!
Portföy Yönetim Şirketlerinde Tutar Değişikliğine Gidildi!

Bu konuya yönelik, %0.02 kadar ilave öz sermaye şartını sağlayan ve önceki uygulamada 10 milyar TL’yi aşan sınırda şu an olarak uygulanan sınır, 15 milyar TL üzeri olarak belirlenmiştir. Şirketler için belli bir tutar üzerinde öz sermayeye sahip olunması durumuna yönelik ilavelerde öz sermaye aranmamasına ilişkin sınır ise 20 milyon TL’den 40 milyon TL’ye çıkarıldı. Eklenen geçici maddeye yönelik, kuruluş izni alan şirketler 31 Aralık tarihinde uyum sağlamak zorunda kalacaklardır. Henüz karar verilmemiş kuruluş başvuruları için ise SPK, asgari başlangıç sermayelerinde düzeni sağlayacaktır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.