Ana SayfaGündemKamu Bankaları Tarafından Nefes Kredileri için İlk Adım Atıldı!

Kamu Bankaları Tarafından Nefes Kredileri için İlk Adım Atıldı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

KOBİ ve işletmelere katkı sağlamak için bankalar tarafından 6 ay ödemesiz Nefes Kredileri açıklamaları yapıldı.

2021 Nefes Kredileri uygulamalarından öncesinde Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank’tan yapılan açıklamaya göre Ziraat Bankası direkt olarak şu ifadeleri kullandı: “Nefes Kredisi, KOBİ’lerin işletme sermayesi ihtiyaçlarını kolay, hızlı, ödemesiz dönemli ve düşük maliyetli desteklerle finanse ederek nakit dengelerinin sağlamlaştırılmasına katkı sunacaktır.”

Nefes Kredileri Uygulamasına Katılacak Bankalar

Nefes Kredileri Uygulamasına Katılacak Bankalar
Nefes Kredileri Uygulamasına Katılacak Bankalar

TC Ziraat Bankası AŞ, Türkiye Vakıflar Bankası TAO, Türkiye Halk Bankası AŞ, Türkiye İş Bankası AŞ, T. Garanti Bankası AŞ, Yapı ve Kredi Bankası AŞ, Akbank T.A.Ş, Denizbank AŞ, Ziraat Katılım Bankası AŞ, Vakıf Katılım Bankası AŞ olarak sıralandı.

6 Ay Ödemesiz Krediler Kimler Tarafından Alınacak?

6 Ay Ödemesiz Krediler Kimler Tarafından Alınacak?
6 Ay Ödemesiz Krediler Kimler Tarafından Alınacak?

Yıllık ciroları 10 milyon liranın altında olan ciro oranları 2019 yılına göre %25 kayıp ile ticaret, deniz ticaret, sanayi ticaret ve sanayi odaları ya da ticaret borsalarına kayıt olan üyeler için işletme sermayesi finansman sağlanacaktır.

Geçtiğimiz yılda 1 milyon lirayı aşamayan KOBİ’ler için en az 50 bin lira, cirosu 1-10 milyon lira olan KOBİ’ler için ise en az 200 bin lira krediden yararlanabilme imkanı tanınacaktır. TOBB ve oda-borsalar kaynakları için değerlendirme yaparak projeye katkıda bulunacaklardır.

İşletmeler için 6 ay ödeme yapmadan imkan tanınmasıyla birlikte 2021 Nefes Kredisi uygulamasında geri ödemeler 12 eşit taksitlere bölünerek yapılacaktır. Uygulama içerisinde Hazine destekli KGF kefalet ödemesiyle birlikte faiz oranı da 17,5 olarak belirlenmiştir.

3 Bankadan Açıklama

Ziraat Bankası: Nefes Kredileri KOBİ işletme sermayeleri içerisinde ihtiyaçları karşılama kısmında kolay, hızlı, ödemesiz dönemli ve düşük maliyet desteklemelerinin olmasından dolayı katkısı olacaktır.

VakıfBank: Paket kapsamında olan krediler işletmelerde maaş, kire, tedarik harcamaları olmak üzere dağıtılan kaynaklar reel ekonomiye fayda sağlayacaktır.

Halkbank: Aşılamanın hızlanması, iletmeler için tam kapanma dönemindeki olumsuzluklar sonrasında sezon açılışları ile olumlu unsurlar yer alacaktır. Nefes Kredileri ise önemli bir ekonomi aktivitesi olacaktır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.