Ana SayfaGündemFitch: Türk Bankaları için Risk Sadece Pandemi Kaynaklı Değil!

Fitch: Türk Bankaları için Risk Sadece Pandemi Kaynaklı Değil!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Fitch Ratings, gündemde olan salgın, yüksek faiz ve kur oynaklığı nedeniyle Türk bankaları, faaliyet alanları risklerine yönelik koruma belirtildiği piyasalardan oluşan oynaklığın Türk bankalarında kredi profillerinde farklılıklar göstermesine neden olduğunu belirtti.

Türk bankaları işlem riskleri hala önemini korumaya devam ederken Mart ayında Merkez Bankası başkan değişikliği ile politika alanında krdeibilitelerin azaldığı ve büyümeye karşı riskleri artırdığı hatta dış finansman baskılarını da yükselttiğini vurgulayan Fitch, sektörde sermayenin yeterli olduğunu ancak TL’deki oynaklığın varlık kalitesinde hassaslık yarattığını belirtti.

Türk Bankaları, Döviz Türü Borçlardan Dolayı Likidite Riski Taşıyor!

Türk Bankaları, Döviz Türü Borçlardan Dolayı Likidite Riski Taşıyor!
Türk Bankaları, Döviz Türü Borçlardan Dolayı Likidite Riski Taşıyor!

Banka genellerinde Döviz cinsinden olan borçların oldukça yüksek olmasından dolayı, dolarizasyon kaynaklı likidite risklerin oluştuğu üzerinde duruldu. Fitch Ratings’in açıklamaları ile üzerinde durulan önemli bir konuda diğer açıklama ise, şu an bulunan döviz likiditelerinin banka hassasiyetlerine karşı koruma amaçlı yine de yeterli olduğu konusudur. Ratings tarafından hazırlanan ekonomik koşulların belirtildiği raporda;

“Türkiye’nin makroekonomik göstergeler bakımında iyi bir performans gösterdiği belirtilirken, Türk bankaları için asıl riskin pandemi değil, dış finansman koşulları, kur oynaklığı, enflasyon ve para politikası olmuştur.”

Fitch’in En İyi Makroekonomik Göstergeleri

Fitch’in En İyi Makroekonomik Göstergeleri
Fitch’in En İyi Makroekonomik Göstergeleri

“Fitch 20 Ekonomileri” en iyi makroekonomik göstergelere sahip olan ve gelişmeye devam eden ülkeler arasında Türkiye de Çin’den sonra en iyi performans göstermesi beklenilen ülkeler arasında görülmektedir. Fitch’in 2019 yılında salgın öncesinde ekonomik büyümeyi göz önünde bulundurarak hazırladığı, GSYH toparlanma beklentisi endeksine göre yapılan açıklamaya göre;

“Türkiye 2021 yılında yüzde 8,55 büyüme beklentisi ile ikinci sırada yer alırken, birinci sırada yüzde 10,87 ile Çin bulunuyor. Yani, Türkiye’nin salgın öncesine göre yüzde 8,55 büyümesi bekleniyor.”

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.