Ana SayfaGündemIDC’den ING Türkiye’ye 2 Ödül Verildi!

IDC’den ING Türkiye’ye 2 Ödül Verildi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yönetim, Risk ve Uyum (Governance, Risk & Compliance) kategorisinde, “Kara Para Aklama ile Mücadelede Yeni Çağ” projesi ile birinciliğinde yer alan ING Türkiye IDC Türkiye Finans Teknoloji Ödüllerinde 2 kategoride ödüle layık görüldü.

ING Türkiye, Teknoloji Hizmet Dağıtımı (Technology Service Delivery) kategorilerinde “(ING-Next) Uzak Ofis Son Kullanıcı Sistemlerinin Etkin ve Güvenli Yönetimi” projesi ile de yine başarı elde ederek üçüncülük ödülüne layık görüldü.

IDC Finans Teknoloji Yarışması

IDC Finans Teknoloji Yarışması
IDC Finans Teknoloji Yarışması

“Kara Para Aklama ile Mücadelede Yeni Çağ” projesi ile birinci sırada yer alan ING Türkiye, Teknoloji Hizmet Dağıtımı alanında ise “(ING-Next) Uzak Ofis Son Kullanıcı Sistemlerinin Etkin ve Güvenli Yönetimi” projesi ile üçüncü sırada kendini gösterdi. Türkiye’nin en iyi kurumları arasında sergilenen bu yarış IDC Finans Teknoloji Yarışması’nda 27 kurumdan 88 proje finans sektörü ile üst düzey yöneticileri ve akademisyenlerden oluşan 17 kişilik jüri oylarıyla sonuçlandırıldı.

ING Türkiye, Kara Para Aklamada Yapay Zeka Teknolojisi!

ING Türkiye, Kara Para Aklamada Yapay Zeka Teknolojisi!
ING Türkiye, Kara Para Aklamada Yapay Zeka Teknolojisi!

ING Türkiye genellemesiyle yürütülen Kara Para Aklama ile Mücadelede Yeni Çağ (The New Approach Is A New Era Of AML) adlı proje ile banka kapsamında birden çok geleneksel kural tabanlı görülen senaryo ile üretimine geçirilen binlerce uyarı içerisinde çalışanlar tarafından incelenmesi yerine, yeni geliştirilen Yapay Zeka modelleri kara para aklamayla mücadelede şüpheli işlem tespiti için çözüme hedeflenme yapılmıştır. Geleneksel senaryolar yeni kara para aklama yöntemlerine hızlı bir şekilde uyum sağlayamadığından dolayı potansiyel kara para aklama işlemlerini tespit etmek için kullanıma başlanmıştır. Karmaşık işlemlerin arasında bağlantı oluşturabilmek için riskli olmayan uyarılarla birlikte otomatik olarak kapatma işlemi için ING Türkiye tarafından sektöre öncülük eden bir dizi Yapay Zeka modeli geliştirilmiştir.

PS Yapay Zeka modeli, direkt olarak şüpheli müşteriyi belirleyerek olabilecek bir durumlardan dolayı kara para aklama işleminden 90 gün önce tespit edebiliyor. Kara para aklama yönteminde bilinen en iyi yöntemlerden biri olan Şirinler (Smurfing) yönteminin ise geleneksel yöntemlerle tespit edilmesi oldukça güç olduğundan, geliştirilen Şirinler Yapay Zeka modeli ile yüzde 85 civarında şüpheli işlemlerin tespiti mümkün hale geliyor.

Destek Hizmetlerinin Kalitesi Artırıldı

ING Türkiye içerisinde “(ING-Next) Uzak Ofis Son Kullanıcı Sistemlerinin Etkin ve Güvenli Yönetimi” projeleri kapsamında pandemi nedeniyle çalışanlar uzaktan çalışmaya geçti. Bu süreç içerisinde bankalarda açılan ticket (arıza ve talep) kayıtları için yaşanan süreçler ele alınarak çalışanların cihazlarında daha etkin ve her an ulaşılabilir kılınması hedefiyle proje başlatıldı.

 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.