Ana SayfaGündemBanka ve Kredi Kartı Kullananlar Dikkat! Kartınız Kopyalanabilir!

Banka ve Kredi Kartı Kullananlar Dikkat! Kartınız Kopyalanabilir!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Banka ve kredi kartı kullananlar için gelen ciddi uyarılarda kartın kopyalanmasına yönelik detaylar üzerinde duruldu. Kişilerin kartları kopyalanıp maaşları ve içeriğindeki bütün hesap birikimleri gasp ediliyor.

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, banka ve kredi kartı kullananların riskleri üzerinde durarak vatandaşların hakkında önemli açıklamalar yaptı. Ağaoğlu, POS ile yapılan işlem sonrasında sırf kartların kopyalaması yapmak için bazı restoranlarda bilerek işe başlayabilen sahtekar kişilerin olduğu üzerinde durarak, vatandaşları mağduriyet yaşamaması konusunda uyardı.

Böyle bir durumla karşılaşıp mağduriyetini dile getiren Elif Fatma Güldalı; 7 Haziran’da cep telefonuna kesintisiz mesajları belirterek ‘3.000 TL para çekildi’, ‘1.000 TL para çekildi’ gibi mesajları üzerinde duran Güldalı, normalde bu işlemler öncesinde banka hesabında 7.000 TL’nin yok olduğunu ifade etti. Savcılığa giderek başvuru yapan Güldalı, “Banka bana ‘şifreli işlem yapılmış’ diyerek kendini ifade ederek ‘bu olayda bizim sorumluluğumuz yoktur’ diye yazı verdi” dedi.

Banka ve Kredi Kartı SMS veya T.C Kimlik Numarası İşlem Yapmalı!

Banka ve Kredi Kartı SMS veya T.C Kimlik Numarası İşlem Yapmalı!
Banka ve Kredi Kartı SMS veya T.C Kimlik Numarası İşlem Yapmalı!

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu tarafından yapılan açıklamada İstanbul’da en az 500 kişinin kartının kopyalandığı belirtildi. Ayrıca Yargıtay’ın da sözlerinden bahseden Ağaoğlu şu ifadeleri ekledi:

Yargıtay’ın şöyle görüşü vardır; ‘Bankalar müşterilerinin finansal bilgilerini ve varlıklarını korumak için her türlü teknolojik, mekanik ve fiziki önlemi almakla mükelleftir.’ Böyle bir imkan var ise neden kullanılmadı? diye sorulur. Şu an pek çok banka, ATM’lerinden 1.000 TL ve üzeri para çekimlerinde kullanıcıya ‘SMS ile mi TC kimlik numarası ile mi güvenlik testi istersiniz? diye soruyor. Örneğin SMS’i istediniz, hemen telefonunuza şifre geliyor. O şifreyi girmezseniz, ATM işleme devam etmiyor. Bunu tüm bankaların yapması gerekiyor.”

2 Pos Cihazına Dikkat

2 Pos Cihazına Dikkat
2 Pos Cihazına Dikkat

POS üzerinden kart kopyalamasını gerçekleştirmek için hususi restoranlarda işe başlayan sahtekarlar için Aydın Ağaoğlu, şu açıklamaları yaptı: “Bu kişiler siparişi teslim etmeye 2 ayrı POS cihazıyla gidiyor. Bunlardan biri şirketin kendi POS cihazı, diğeri ise içine kopyalama düzeneği kurulmuş cihaz. Dolandırıcı kartı önce kopya düzeneği olan cihaza sokuyor. Yani ilk olarak kartı kopyalıyor, daha sonra ise ‘bunda şebeke yok’ deyip şirketin POS cihazından yemeğin ücretini çekiyor. O nedenle çift POS taşıyan kuryelere çok dikkat edin. Aşırı mağduriyet var.”

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.