Ana SayfaGündemYatırım Bankalarına Bundan Sonrası için Aşı Şartı Geldi!

Yatırım Bankalarına Bundan Sonrası için Aşı Şartı Geldi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

JPMorgan, çalışanları için aşı olma gerekliliği konusunda uyarılar yaparak diğer yatırım bankaları hususunda da aşı şartı getirilmesine yönelik karalarını açıkladı.

JPMorgan Chase & Co., binlerce personel için güvende tutulması amacıyla hızlandırma çalışmalarına yönelik çalışmalar Covid-19 kapsamında aşılama getirebileceği bildirildi. CEO Jamie Dimon ve operasyon komitesinde diğer üyelerle birlikte karar vererek banka çalışanları için aşı şartı getirilmesine yönelik aşı durumları hakkında anket doldurulmaları için talimat verildi.

Aşı Şartı için Personele Yönelik Açıklamalar

Aşı Şartı için Personele Yönelik Açıklamalar
Aşı Şartı için Personele Yönelik Açıklamalar

Personel amacına yönelik açıklamalarda, “Ofise dönüş için uygun şekilde hazırlanabilmemiz ve yönetebilmemiz için bu bilgileri girmeniz gerekiyor. Gelecekte, tüm çalışanların yasal gerekliliklere ve tıbbi veya dini düzenlemelere uygun bir Covid-19 aşısı olmasını zorunlu kılabiliriz.” İfadelerine yer verildi.

Aralık ayı çalışmalarında, birleşik bir kurum yapısı içerisinde olan ABD Eşit İstihdam Fırsatı Komisyonu, firmaların aşı olmayan personellerine yönelik, işyerlerinden çıkartılmasına yönelik izin çıkardı. Barclays’in CEO’su Jes Staley, Şubat ayı içerisinde evden çalışma şartlarının artık “sürdürülemez” olduğunu belirtmişti.

ABD’li yatırım bankalarından biri olan Morgan Stanley, 1 Temmuz’a gelene kadar aşı doğrulamalarını yerine getirmeyen personeller için 12 Temmuz’dan itibaren ofise alımlarının yapılmayacağını da duyurdu.

Morgan Stanley CEO’su James Gorman Açıklamaları

Morgan Stanley CEO'su James Gorman Açıklamaları
Morgan Stanley CEO’su James Gorman Açıklamaları

Verilen karar doğrultusunda Covid ile ilgili diğer geçerli kuralların kaldırılması için izin vermeyi amaç olarak belirleyen bir hareketle önümüzdeki ay yürürlüğe girileceği açıklandı. Geçen hafta, yatırım bankası genel müdürü işçileri ofise geri dönmeleri üzerine çağrıda bulundu.

Morgan Stanley, kurumsal menkul kıymetler ve varlık yönetimleri hususunda dahil olmak üzere bazı alanlarda “yalnızca aşı” olarak belirtilen çalışma alanlarını zaten uygulamaya almıştı. Bu ayın ilk zamanlarında Morgan Stanley CEO’su James Gorman, “New York’ta bir restorana gidebilirsen, ofise gelebilirsin” açıklamalarını da yapmıştı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.