Ana SayfaGündemMerkez Bankası ve Özel Bankalar Kripto Paraları Paylaşamıyor!

Merkez Bankası ve Özel Bankalar Kripto Paraları Paylaşamıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Meksika Merkez Bankası, Bitcoin gibi kripto paralarını paylaşıma alamamasına dayalı ticaret veya finansal işlem yapılmasına izin verilmeyeceğini belirterek dikkatleri çekti.

Açıklamalara yönelik Banco Azteca’nın sahibi Meksikalı milyarderler için Ricardo Salinas Pliego’nun bankasında kripto paralar arasında Bitcoin’i kabul etme aşamasına geçilmek için hazırlanmalara başlanıldığını söyleyen twitinin ardından bir açıklama daha geldi. Yetkililer içerisinde açıklamaya göre Pliego’nun açıklaması doğrudan atıf olarak görülmedi.

Pliego, Kripto Paraları Kabullenme Aşamasında

Pliego, Kripto Paraları Kabullenme Aşamasında
Pliego, Kripto Paraları Kabullenme Aşamasında

Meksika’nın en zengin öncülerinden biri olan milyarder yatırımcısı Ricordo Salinas Pliego’ya ait olan Banco Azteca’nın bankacılık alanında operasyonları için genel olarak kavramalar sağlandığında Bitcoin kullanmaya başlanacağı açıklanmış bulunmakta.

Pliego dün Twitter’da ise attığı twitte, “Ben ve bankam Meksika’da Bitcoin’i kabul eden ilk banka olmak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu durum sonrasında ise Meksika Merkez Bankası Banxico, Meksika Maliye Bakanlığı ve ülke içerisinde bankacılık işleyişlerini denetleme alanına sahip kurumları aracılığıyla kripto varlıklarla ilgili izin alınmadan işlem yapılması durumunun mevzuat içerisinde de aykırı bir durum oluşturabileceğini açıkladı.

Tüm İşlemler için Riskler Hatırlatıldı

Tüm İşlemler için Riskler Hatırlatıldı
Tüm İşlemler için Riskler Hatırlatıldı

Meksikalı yetkililer ile yürütülen açıklamaların eşliğinde kripto para birimleri değişim aracı ya da yatırım olarak kullanılmak amacının yanı sıra uyarılarda da geri adım atmadan hatırlatmalar yaptı.

Haziran ayının başlarında ise Güney Amerika ülkesi El Salvador’un Bitcoin için yasal para birimleri durumunu uygun hale getirmesi sonrasında da ünlü iş insanı Pliego’nun bu açıklamayı yapmasının ardından heyecan yaratarak finansal işlemlerin öncesinde uzun uzun engellerin aşılması gerektiğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.