Ana SayfaGündemÇin Krizindeki Anlaşmazlıklar HSBS için Aleyhine İlerliyor!

Çin Krizindeki Anlaşmazlıklar HSBS için Aleyhine İlerliyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çin ile anlaşmazlığı devam ederken kritik olan tahvil piyasalarının kayıp potansiyelinde HSBS, Çin krizine karşı yenik düşmeye başladı.

Çin kriziyle mücadele eden HSBC, 4 üst düzey bankacısının da istifasıyla iç yönetim sisteminde iyice sarsılma yaşadı.

İngiltere’ye bağlı merkezi yapısıyla HSBC, Çin devlet kuruluşu ile ilişkilerini de genel olarak içine alan tahvil piyasaları ekibinde kendi iç piyasası kapsamında yaklaşık üçte bire denk gelecek şekilde kayıp yaşadı. Söz konusu durumda HSBC’nin Çin ve Batı arasında olan jeopolitik anlaşmazlıklar için karışma olmamasına yönelik üç yıl geçmesine rağmen bankanın hala Pekin’de ayakta kalmakta zorlandığı gösteriliyor.

Çin Kriziyle Birlikte İçten Sarsılma!

Çin Kriziyle Birlikte İçten Sarsılma!
Çin Kriziyle Birlikte İçten Sarsılma!

Bloomberg International tarafından gelen haberlere göre bir önceki hafta bankadan ayrılanların içinden HSBC’nin iki üst düzey yöneticisi John Hai ve Jiang Song da bu işleme dahil tutuldu. Alınan kaynağa göre bu iki isim de bankanın Çin’deki devlet iktisadi teşekkülleri arasında olmak üzere yatırım notlu tahvil ihracatı müşteri ilişkileri arasında öncülük eden isimler listesinde sayıldı.

İki bankacı da on yıl geçmesine rağmen HSBC’de çalışma sağladıktan sonra rakip bankalara katılma kararı alarak John Hai HSBC’nin Çin birimlerinde tahvil sermayesi piyasaları başkanı olarak görev yapmaktaydı. Lider İngiltere bankası bu sürecin yanı sıra Çin birimleri üzerinde yatırım notlu tahviller aracılığıyla sorumlu tutulan 12 kişilik ekip üzerinden 2 bankacının daha istifası üzerine olumsuzluk yaşamış oldu.

Öncülük Eden İki İsim

Öncülük Eden İki İsim
Öncülük Eden İki İsim

HSBC’nin iki üst düzey yöneticisi John Hai ve Jiang Song da devlet iktisadi teşekkülleri dahil olmak üzere yatırım notlu tahvil ihracatı müşteri ilişkilerine öncülük eden isimler arasındayken şu an ki durumda görevlerini sonlandırmış bulunmaktalar.

“HSBC en büyük tahvil ihracatçıları arasında SOE’ler ve teknoloji devleri olduğu bir pazar ortamda 2020 yılından bu yıla kadar ikincilikte 12. sıraya kadar gerileme yaşayarak Reuters’ın haberine göre Çin’de 9 SOE’nin HSBC’yle ilişkilerini sonlandırdığı veya azalttığını belirtti.”

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.