Ana SayfaGündemFinansal Yeniden Yapılandırmanın Süresi Uzatıldı!

Finansal Yeniden Yapılandırmanın Süresi Uzatıldı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun geçici maddesi gereğince finansal yeniden yapılandırma uygulama süresi 2 yıl uzatılmasına yönelik Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Türkiye içerisinde faaliyette bulunan bankalar, finansal kiralama şirketleri, faktoring şirketleri ve finansman şirketlerinin dahil edildi. Bu şekilde tanımlanan diğer finansal kuruluşlarla kredi ilişkisini yöneten Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından çıkarılan yönetmelikle birlikte finansal yeniden yapılandırma Cumhurbaşkanı kararı ile uzatıldı.

Finansal Yeniden Yapılandırma ve Çerçeve Anlaşmaları

Finansal Yeniden Yapılandırma ve Çerçeve Anlaşmaları
Finansal Yeniden Yapılandırma ve Çerçeve Anlaşmaları

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile çıkartılan yönetmeliğe göre hazırlanıp sunulan Çerçeve Anlaşmalarda da belirlenen borçlular, bu kuruluşlar tarafından kullandırılmış olan kredilere ilişkin olarak alınacak tedbirleri amaç olarak verilmiştir.

Tedbirlerin kapsamında bunlarla birlikte geri ödeme yükümlülükleri yerine getirebilmeleri açısından katkıda bulunmaya devam etmeleri açısından imkan verilmeyi sağlamayı amaçlamıştır.

Var olan kurum ve kuruluşlar bu konuyla ilişkili olmakta ve risk grubunda olan diğer borçlular da bir bütün olmuştur. Bu şekilde de kısmen diğer borçlular da yapılandırmaya tabii tutuluyor. Bu açıdan da yapılacak olan finansal yeniden yapılandırma usul ve esaslar olarak yönetmelik hükümleri çerçevesinde Çerçeve Anlaşmalar ile belirleniyor.

Büyük Ölçekli Uygulama

Büyük Ölçekli Uygulama
Büyük Ölçekli Uygulama

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından elde edilen veriler eşliğinde banka ve diğer mali kurumlarda 25 milyon TL ve üzeri gibi miktarlarda kredi borcu bulunan şirketler için uygulanan Finansal Yeniden Yapılandırma Çerçeve Anlaşması (FYYÇA) Büyük Ölçekli Uygulama kapsamına 202 firma ile alınıyor. Burada bahsedilen firmalar ile bağlantısı olan firmalarda Finansal Yeniden Yapılandırma Sözleşmeleri (FYYS) ile 55,6 milyar TL’lik borç yeniden yapılandırılmaya alınmıştı.

Banka ve diğer mali kurumlar açısından 25 milyon TL’den daha az kredi borcu bulunan şirketler için uygulanan FYYÇA Küçük Ölçekli Uygulama kapsam alanında 28 firma ile alımı sağlanırken, söz konusu firmalarda ise bağıtlanan FYYS ile 323 milyon TL’lik borç yeniden yapılandırılmıştı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.