Ana SayfaGündemBanka Ücretlerine Düzenleme Kararı

Banka Ücretlerine Düzenleme Kararı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB), bankalar ile yapılan ticari müşterilerine yönelik alınacak olan ücretlerde bu hususa ilişkin usul ve esaslar üzerinden belirlenen tebliğlere göre banka ücretlerine uygulanan değişikliklerde Resmi Gazete ile bugün üzerinden yayım yaparak yürürlüğe koyuldu.

Banka ücretlerine uygulanan değişiklikler kapsamında tebliğ üzerinde ticari krediler ücretlerde belirlenen bölümlerde yeni bir madde ekleyerek proje finansmanında ve yapılandırma üzerinde refinansman olarak özel kredilerde sözleşmelerde ve genel kredilerde sözleşme ekleyerek protokollerde kullanım sağlanan krediler karşılık olarak ücretlerin kapsamında ticari kategorilerde değerlendirmeye alınmayacak.

Banka Ücretlerinde Ödenecek Tutar Ne Olacak?

Banka Ücretlerinde Ödenecek Tutar Ne Olacak?
Banka Ücretlerinde Ödenecek Tutar Ne Olacak?

Tebliğ üzerinde teminatlandırma yapılmasına yönelik değişikliklerde kredi üzerinden gerçekleşen tahsis üzerinden kapanan üre içerisinde yapılan taşınır ve taşınmazlar rehin ve ipoteklerde ekstra olarak ekspertiz işlemlerinde alınacak ücretlerde üçüncü kişiler ödeme alınan tutar üzerinden %15 daha fazla geçiş yapamayacak.

Bu madde üzerinden de daha öncesinde konu olan ücret üzerinde bankalarda üçüncü kişilerde ödeme yapılan tutarların geçiş yapamayacağı yönündeydi. Ticari müşterilerde ise para ve kıymetli madenlerden yapılan transferler EFT işlemleri üzerinden alınacak olan ücretleri en baştan belirledi.

EFT İşlemlerinden Alınabilecek Ücret Sınırı

EFT İşlemlerinden Alınabilecek Ücret Sınırı
EFT İşlemlerinden Alınabilecek Ücret Sınırı

Bu kapsam üzerinden alınacak ücretlerde işlem tutarları 1.000 TL ve sınırın daha da altında olması durumunda ATM üzerinden yapılan işlemler için 2 liradan tam olarak 4 liraya yükselişe uğradı. İşlem anında ise tutar 1.000 lira ile 50 bin lira arasında olmasına göre de ATM işlemleri üzerinden daha da öncelerde 5 lira olarak belirlenen ücret sınırlarında 8 lira çıkarım gördü.

Diğer bir yandan ise yurt dışlarından ihraç edilen kartlarda kullanıma alınan işlemlerin anında tutarlarda üye iş yeri ve serbest kullanımları bir sonraki güne atarıma uğrarsa da azami olarak üye iş yerinde ücret olarak %1,60’tan %1,90’a kadar yükseliş gördü.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.