Ana SayfaGündemBankalardan Gelen Esneklik! Eksi Bakiyeye 12 Ay Vade!

Bankalardan Gelen Esneklik! Eksi Bakiyeye 12 Ay Vade!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Hükümet ve düzenleyici kurumlar tarafından taksit sayılarına sınır tanınmışken çaresiz kalan tüketicinin imdadına bankalardan gelen esneklik yetişiyor ve vadede eksi bakiyelerde bile imkan tanınıyor.

Kredi kartı harcamaları için sağlanan esneklik ile taksit imkanlarının yanı sıra kredili mevduat hesaplarında da harcamalar %1.,98 faizle sınırlandırılarak bankalardan gelen esneklik kurtarıcı oluyor.

Yükselen enflasyon ve artan faizlerle beraber TL üzerinden yılbaşından itibaren yaşanan değer kaybı vatandaşın alım gücünde olumsuzluğa neden oldu. Tüketici kredileri artış görürken hükümet ve Merkez Bankası’nın takibindeyken vatandaş kredi kartlarında ve kredili mevduatlarda harcamaları da artırıyor. Dünya üzerinde Şebnem Turhan imzasıyla yer alan haberlere göre de makro ihtiyatı üzerine alınan önlemler kapsamında tüketim harcamalarında taksit sayılarını azaltıyorken bir süredir bankalarda harcama yüzdeleri 1,98 ile taksitlendiriliyor. Şimdilerde ise yeni bir uygulama ile %1,98 faizle kullanımı sağlanan mevduat hesabı banka üzerinde hesapla tanımladığı harcamalarda limitte taksitlendirme ile bankalardan gelen esneklik tüketiciyi rahatlatıyor.

Bankalardan Gelen Esneklik KMH Hesabınız Yoksa Zorlaşıyor!

Bankalardan Gelen Esneklik KMH Hesabınız Yoksa Zorlaşıyor!
Bankalardan Gelen Esneklik KMH Hesabınız Yoksa Zorlaşıyor!

Bankalar üzerinde yeni uygulanan yöntemde örnek verilecek olursa tüketici kredili belirli olan mevduat üzerinden limit kullanımı sağlıyor ve kira ödemesini gerçekleştirebiliyor. Bu işlem ile banka ödemelerin yapıldığı kredili mevduat hesabından yapılabileceğini görüyor. Tüketici bu durumda 12 taksit imkan ile işlem yapabileceğini de görebiliyor. Her müşteri için taksit sayıları ödeme gücünde kredi puanlamasına göre belirleniyor.

Her müşteri üzerinden taksit sayıları ödeme gücünde belirlenmesinin ardından kredili mevduat hesabı yoksa bu tarz nakit harcamalara taksit imkanı tanımıyor. Bu durum hem bankalar üzerinden faiz gelirlerinde artış sağlarken diğer yandan da tüketiciler üzerinde aylık bütçelerde alanların açılmasına imkan tanıyor. Yüzde 1,98 faizle karşılaşan tüketici bu durumda anında taksitlendirme ile yapılacak olan imkanları yararlanabilmek üzere görebiliyor ve değerlendirebiliyor.

Eylülde Taksitte Rekor Görülebilir

Eylülde Taksitte Rekor Görülebilir
Eylülde Taksitte Rekor Görülebilir

Bankalardan elde edilen bilgilere göre kredi kart ve kredili mevduat hesaplarında geri ödemelerde zorluk yaşamasına karşılık taksit imkanı meydana getirdiği ifade edildi. Tüketici kredi faizleri ile daha da uygunlaştırılsa da tüketiciler daha düşük miktarlı harcamaları gelecek dönem üzerinden aktarma sağlamak için fırsat sunduğunu ve tercih edildiğini açıkladı. Tüketici bir ay bile olsa harcamaları ertelerse eğer aile bütçesinde açılan alan ile daha çok rahatlama yaşadığı dikkat çekiyor.

Kaynaklardan gelen bilgide eylül ayı içerisinde yapılan taksitlendirme işlemleri rekor seviye görebilecekken okulların yeni açılması ve harcamaların yüksek zamlarla karşılanması da tüketicini kart limitlerinde hayli zorluklarla karşılaşacağını gösteriyor. Gelecek aylarda BBDK’nın takibi üzerine dönüşüm süreleri de yapılan esnekliklerle sona erse de bireysel kredi ve kart borçları üzerinde tahsili geciken alacakların oranlarında artış yaşanacağı ön görülüyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.