Ana SayfaGündemBanka Hisselerinde Beklentiler Değişti!

Banka Hisselerinde Beklentiler Değişti!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Banka hisselerinde beklentilerin değişmesi ile Akbank (#AKBNK), Garanti Bankası (#GARAN), İş Bankası (#ISCTR) ve YKB (#YKBNK) için tavsiyelerini “Al” olarak sürdüren HSBC, Halkbank (#HALKB) için tavsiyesini “Azalt” ve Vakıfbank (#VAKBN) için “Tut” olarak sürdürdü.

Akbank için hedef fiyatlarda banka hisselerinde beklentilerin değişmesi üzerine de 8,15 TL olarak sürdüren HSBC, Garanti Bankası için 12,00 TL’den 12,75 TL’ye, İş Bankası C için 9,25 TL’den 9,40 TL’ye ve YKB için 3,70 TL’den 4,10 TL’ye yükseltme yaşadı.

Banka Hisselerinde Beklentiler

Banka Hisselerinde Beklentiler Değişti!
Banka Hisselerinde Beklentiler Değişti!

Halkbank kapsamında ise hedef fiyatlarda 3,75 TL’den 3,70 TL’ye revize edilen HSBC, Vakıfbank için hedef fiyatını 4,05 TL’den 3,70 TL’ye düşürdü.

“Özel sektör bankaları için 2021 mali yılı kar tahminlerini, yüksek ücret gelirleri, işlem kazançları ve düşük karşılık harcamaları nedeniyle yüzde 12 artıran HSBC, 2022 ve 2023 karlarında ise sadece ince ayar yaptığını belirtti. HSBC, kamu bankaları için özellikle 2022 mali yılı kar tahminlerini ciddi şekilde düşürdü.”

Türk Bankalarının öz sermaye karlılık oranlarını 2022 mali yılı için yüzde 16 olarak beklediklerini belirten HSBC, bunun son 10 yılın en yüksek oranı olduğunu, ancak bankaların değerlemelerinin bu durumu yansıtmadığını da vurguladı.

Bankaların Düşüş Oranları

Bankaların Düşüş Oranları
Bankaların Düşüş Oranları

Özel bankalar arasında ise Akbank 2021 kar tahminlerinde aşağı yönlerde bir revize edilmesinde de HSBC, Akbank için 2021, 2021 ve 2023 tahminlerini sırasıyla yüzde 1, yüzde 14 ve yüzde 4 düşürdü. Halkbank için de 2021 kar tahminlerinde yüzde 72 düşüş yaşadı.

HSBC, 2021 yılında Akbank karından 2020’ye göre yüzde 41, Garanti Bankası üzerinden karı ile yüzde 79, İş Bankası’nın karının yüzde 30, YKB’nin karında yüzde 56 artış beklenildiğinde Halkbank üzerinden %84 ve Vakıfbank üzerinden

2021’de Akbank’ın karının 2020’ye göre yüzde 41, Garanti Bankası’nın karının yüzde 79, İş Bankası’nın karının yüzde 30, YKB’nin karının yüzde 56 artmasını beklerken, Halkbank’ın karında yüzde 84 ve Vakıfbank’ın karında yüzde 31 düşüş bekliyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.