Ana SayfaGündemKredi Borcu Takibine Takılan Kişi Sayısı Yüzde 82 Arttı!

Kredi Borcu Takibine Takılan Kişi Sayısı Yüzde 82 Arttı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kredi borcu ile diğer bireysel kredilerin takibe düşmesi ile sürelerin uzatılması ve pandemi döneminde de getirilen yapılandırmaların imkanlarına rağmen borcun ödenmemesi üzerine düşen kişilerde artışlarda dikkat çekildi.

Bireysel kredilerde ya da bireysel kredi kartı borcu alanlarında yasal takip başlatılan kişilerin sayısı 2021 yılının Ocak-Temmuz aylarındaki orana bakıldığında önceki yılın oranlarına göre yüzde 82 artış gösterdi ve 471 bin kişi oldu. Temmuz sonundan sonraki aşamada da toplamda 3 milyon 644 bin vatandaş yasal takipte bulunuyor.

Kredi Borcu Takibine Takılanlarda Artış!

Kredi Borcu Takibine Takılanlarda Artış!
Kredi Borcu Takibine Takılanlarda Artış!

Diğer bir yandan Risk Merkezi verilerinden elde edilenlere göre Temmuz 2021 dönemi itibariyle bireysel krediler üzerinden tasfiye olunacak alacaklar bir önceki yıla göre oranlandığında aynı ayın verilerine göre tam olarak yüzde 5 artış ile 21,5 milyar TL oldu. Tasfiye olunacak alacakların ise toplam kredilerle oranlanan 0,5 puan düşüş ile yüzde 2,3 oldu.

Bireysel kredi kartları alanlarında da özel olarak tasfiye olunacak alacaklar ise bir önceki yıl üzerinden de aynı ayına göre yüzde 8 düşüş ile 6,5 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. Temmuz 2021 itibariyle de kredi kartı tasfiye olunacak olanlar da alacak oranı son bir yılda 2,2 puan düşerek yüzde 3,6 oldu.  

3.6 Milyon Kişi Yasal Takipte

3.6 Milyon Kişi Yasal Takipte
3.6 Milyon Kişi Yasal Takipte

Bireysel krediler üzerinden veya bireysel kredi kartı borçlarından ödemediği için yasal takip altına alınarak intikal edildi. Yasal takibi devam edecek olan kişi sayısı da verilere göre bakıldığında Temmuz 2021’de 3 milyon 644 bin 615 olarak açıklandı. Bu sayı geçen sene temmuzda 3 milyon 471 bin 642 idi.

Bireysel kredi borcunu ödemediği için yasal takibe intikal etmiş ve yasal takibi devam etmekte olan tekil kişi sayısı 2 milyon 526 bin 869 olmuştur. Bu sayı bireysel kredi kartı borcunda 2 milyon 521 bin 543 olarak açıklandı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.