Ana SayfaGündemING’den İklim Değişikliğiyle Mücadeleye Önemli Destek!

ING’den İklim Değişikliğiyle Mücadeleye Önemli Destek!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

ING Bankası tarafından hazırlanan raporda ING finansmanının iklim değişikliğiyle mücadele üzerinden etkisini özetlemektedir. Kurum kredi portföylerini küresel iklim hedefleriyle uyumlu yapabilmek üzere geliştirilen Terra Yaklaşımı doğrultusunda ilerlemeyi hedeflemektedir.

Ağustos ayı içerisinde BM Net-Sıfır Bankacılık Birliği’ne katılımlarında iklim değişikliğiyle mücadele hedefleri üzerinden yenilemeyle beraber küresel sıcaklıklardaki artışla iki derecenin yerine 1,5 derece santigrat altında tutmak ve 2070 yerine 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonuna ulaşmak olarak yeni hedeflerini açıklamıştır. Hedeflerini açıklayan ING, bu alanda çalışmalarını hız kesmeden devam ettiriyor.

İklim Değişikliğiyle Mücadele

İklim Değişikliğiyle Mücadele
İklim Değişikliğiyle Mücadele

Dünyanın lider finansal hizmet kuruluşları iklim değişikliğiyle mücadele üzerinden yer alan ve sürdürülebilirliğe öncelik veren ING Grubu ilk Entegre İklim Raporlarını yayınladı. Rapor üzerinden ING finansmanında iklim değişikliği üzerinden etkisini özetlemektedir. Bunun yanı sıra kurum üzerinden kredi portföyünde iklim hedeflerini uyumlu haline getirmek üzere geliştirilen Terra Yaklaşımı doğrultusunda kat edilen yol üzerinden ilerlemeyi göstermektedir.

Rapor üzerinden ING, 2020 yılı üzerinden kendi binalarında da ilk kez %100 yenilebilen elektrik kullanımlarına ulaşım sağlamıştır. Terra Yaklaşımında yer alan İklim Uyum Gösterge Tablosu’na göre kapsamında 9 sektörden 5’inde öngörülen doğrultu üzerinde ilerlemeler kaydedildi.

 Uluslararası Enerji Ajansı

 Uluslararası Enerji Ajansı
Uluslararası Enerji Ajansı

ING ayrıca, Uluslararası Enerji Ajansı’nın 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonlarında 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyon hedefine ulaşma senaryosuna uygun olarak, ham petrol ve gaz hedefini de güncelledi. ING bu doğrultuda kapsam alanında ham petrollerde gaz için sağlanan fonlar üzerinde 2019 yılından 2025 yılına kadar %12 oranında azaltmayı hedeflemektedir.

İlerleyen dönemlerde net sıfır karbon emisyonlarında hedefe ulaşmak üzere hedefler üzerinde çalışılacağı belirtildi. ING hedefleri üzerinde de çalışılacağı belirtilen ING, bu çalışmalar üzerinde 2022 yılında sonuna kadar Terra Yaklaşımında kapsam üzerinden tüm sektörleri yapmak için hedefleme yapılıdğı aktarıldı.

2022 yılı sonuna kadar Terra Yaklaşımı kapsamındaki tüm sektörler için yapmayı hedeflediğini aktardı. Steven van Rijswijk: Gerçek değişim için, toplumun iş birliği içinde olması önemli.

Yayınlanan entegre iklim raporu ile ilgili olarak ING Grubu CEO’su Steven van Rijswijk:

“Bu rapor, iklim değişikliğinin varoluşsal tehdidine karşı ING olarak yaptıklarımızı gösteriyor. Hiç kimse bu değişimi tek başına başaramaz. Gerçek değişim için, toplumun bütün parçalarının iş birliği içinde olması gerekiyor. Şimdiden bu değişimi hızlandırdığımız durumda, gezegenimizin geleceğini ve onu miras alacak gelecek nesilleri korumak için hala zamanımız var” şeklinde konuştu.

Alper Gökgöz: Bankacılık sektörünün dönüştürücü gücüne inanıyoruz.

ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz, “ING olarak sürdürülebilir bir dünya hedefinde bankacılık sektörünün dönüştürücü gücüne inanıyoruz.  ING Türkiye olarak biz de ING Grubu’nun yaklaşımı çerçevesinde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Türkiye’de BM Sorumlu Bankacılık İlkeleri’nin uygulanmasını taahhüt eden 8 bankadan biriyiz. ING Grubu tarafından yayınlanan ilk Entegre İklim Raporu’nun bütün sektörler için örnek olacağına inanıyoruz” dedi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.