Ana SayfaGündem23 Milyar Liralık Yeni Kredi Paketi Yolda!

23 Milyar Liralık Yeni Kredi Paketi Yolda!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İkinci çeyrek Kamu Maliyesi Raporunda yer alan bilgilere göre Ekonomik Reform Programı alanında eylemlerin hayata geçirilmesinde bu yeni kredi paketinin kullanılacağı belirtildi.

KOBİ’lere istihdam elde etmek ve imalat sanayiine de 5 ve 6. bölgeler üzerinden yatırım odaklı 23 milyar liralık ucuz kredilerde paket oluşturuldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın istihdam artırma odaklı olarak KOBİ ağırlıklı şirketler üzerinden 23 milyar kefalette hacim oluşturmak maksadıyla yeni kredi paketi oluşturulacağı bildirildi.

Yeni Kredi Paketi Yolda!

Yeni Kredi Paketi Yolda!
Yeni Kredi Paketi Yolda!

Bu duruma göre, istihdam üzerinde ilave katkı yapabileceği durumlarda mikro ve küçük işletmeler ile imalata dayalı ithal edilen ürünleri yerli olarak üretme imkanı olan yatırım teşvik belgesi sahibi şirketler tercih edildi. Yerli malı belgesi bulunan soğuk hava ünitelerinde ve araç üstü iklimlendirmelerinde kasa yatırımı yapan şirketler bu kredi programı üzerinden de ana hedef kitle olacak.

Rapor üzerinden verilen bilgilerde toplamda 23 milyar TL olan Hazine destekli Kredi Garanti Fonu (KGF) kefalet limitleri üzerinden 10 milyar TL uzun vadeli yatırımlarda desteklenmek amacıyla kullanıma başlatılacak.

Destek üzerinde de bu kısımlarda KGF tarafından kısa süre içinde kamuoyuna duyurulmasının sonrasında hayata geçirileceği öğrenildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bütçesinden Destek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bütçesinden Destek
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bütçesinden Destek

İthal ikame destek paketlerinde kapsamı alanında 5 ve 6. bölgeler ithal ikamelerde ihracat öncelikli yatırımlar üzerinden kredi desteği alacak. Bu kapsam alanında teşviklerde KGF kefalet desteği yanında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçesinden faiz ve kar paylarından desteği maliyet ucuzlatmasına gidilecek.

Kullandırılmak üzere verilecek krediler en az 6, en fazla olarak 24 aylık ödemesiz dönemlerde de sahip olacak ve 120 ay vadeli olarak ayarlanabilecek.

İstihdama odaklanma kısımlarında ise yine 10 milyar TL KGF kefaletlerinde de limiti koyma aşamasına koyma durumu oldu. Bu kapsam üzerinde de mikro ve küçük işletmelere her bir ilave istihdamlarında 100 bin TL’ye kadar kredi imkanı sağlanmış olacaktır. Paket üzerinde de KGF kefaleti yanında da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın faiz/kar payı destekleri verilecektir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.