Ana SayfaEkonomiGençler Çeyiz Hesabına Yoğun İlgi Gösteriyor

Gençler Çeyiz Hesabına Yoğun İlgi Gösteriyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Genç çiftlerin evlenirken karşılaştıkları maddi zorluklar, önlerindeki en büyük problem haline gelmektedir. Yuva kurmak isteyen bu çiftlerin sorunları aşabilmeleri için birikim yapmalarıysa en makul seçeneği oluşturmaktadır.

Birikim yapmak için kolları sıvayan gençlerse devlet desteği ile yollarına daha sağlık adımlarla devam edebilmektedir. Devlet gençlerin çeşitli bankalarda açtıracakları çeyiz hesaplarıyla birlikte, birikimlerinin bir kısmı kadar maddi destek sağlamaktadır. Sağlanan bu desteklerle çeyiz hesabı açan gençlere sağlanan fırsatlar son bulmuyor.

Sağlanan bu destekle beraber, gençler çeyiz hesabına yoğun ilgi gösteriyor. Henüz evlenmemiş ve 24 yaşını doldurmamış gençlerin yanı sıra aileler de çocukları için çeyiz hesabı açtırabilir. 2016 yılı ilk çeyreğinde uygulamaya konulan sistem oldukça ilgi topladı.

Soluğu bankalarda alan gençler, uygulamanın başlamasından itibaren 3,5 aylık bir süre zarfında 12 banka için 6,5 milyon TL’lik birikim yaptı. Çeyiz hesabına gösterilen bu yoğun ilgi hesabın başlangıcında daha yoğun bir talep görüyordu. Bireysel tasarruf açığının kapatılmasını amaçlayan bu gelişmeler, bankaları da memnun ediyor. Bankalara yatırılan paralar, bankaların kar edinimlerinde önemli bir etken oluşturuyorlar.

%20’ye varan devlet desteği için çeyiz hesabı kapsamında bankalar ve devlet sizlere minimum tutarlar ve maksimum tutarlar belirliyor. Böylece kontrollü olarak birikimlerin oluşturulması sağlanıyor. Örneğin Vakıfbank maksimum vade ve birikim için sizlere 5.279’a kadar devlet desteği verilmesini sağlayan bankalardan bir tanesidir.

Yine Kuveyttürk,  gibi bankalar da devlet destekli çeyiz hesabı açmanızı sağlıyor. Bunu Denizbank, Halbank, Ziraat Bankası gibi büyük bankalar da izliyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.