Ana SayfaGündemGaranti BBVA’dan Kadın Girişimciliğine 10 Milyar Lira Destek!

Garanti BBVA’dan Kadın Girişimciliğine 10 Milyar Lira Destek!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Sürdürülebilir kalkınma ve kadının iş hayatına katılımlarına destek verebilmek için çalışma sağlayan Garanti BBVA, kadın girişimciliğine uygun sürdürdüğü destek üzerine tam olarak 15’inci yılını kutluyor.

Garanti BBVA, finansman sağlamak, cesaretlendirmek, eğitim ve yeni pazarlara açılmak olarak genel olarak kadın girişimciliğine önem veriyor. Buna yönelik toplamda dört temel başlık üzerinden kadınların girişimci olmasının önündeki engelleri kaldırmak için gelişmeler sağlıyor.

Geçtiğimiz dönemlerde ise toplamda 15 yılda, kadın girişimciliğine ayırdığı 10 milyar TL finansman sağlayan Garanti BBVA, KAGİDER ve Ekonomist dergisi iş birliğiyle şu anda da Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’nı gerçekleştiriyor. Bugüne kadar yapılan kadınlar tarafından toplam 40 bine ulaşan başvuru yapılan yarışmalar doğrultusunda kadın girişimcilerin başarı hikayelerini duyurmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

Kadın Girişimciliğine 10 Milyar Lira Destek!

Kadın Girişimciliğine 10 Milyar Lira Destek!
Kadın Girişimciliğine 10 Milyar Lira Destek!

Garanti BBVA’nın, 15 yıldır sürdürdüğü kadın girişimciliği çalışmaları üzerinde bilgi veren Genel Müdür Yardımcısı Sibel Kaya:

“Kadınların girişimci olmasının önemini de biliyoruz ancak ülkemizde kadın girişimciler yüzde 13 gibi düşük bir orana sahip. Bizim 15 yıldır çabamız bu oranı yükseltmek. 15 yıl boyunca verdiğimiz desteklerle ülkemizdeki kadın girişimci oranının yüzde 4’lerden yüzde 13’lere çıkmasında bir nebze katkımız olduysa ne mutlu bize. TÜİK’in verilerine göre; ülkemizde kadınlar ve erkekler nüfus içinde eşit paya sahipken girişimcilikte kadınların oranı çok düşük. Bu nedenle Dünya Bankası verilerine göre kadın girişimcilik oranının dünya ortalaması olan yüzde 34’ü yakalaması için hep birlikte çalışmaya devam etmemiz gerekiyor. Biz de bu orana ulaşmaya katkıda bulunmak için KAGİDER’le yeni projeler üzerinde çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması

Girişimcisi Yarışması
Girişimcisi Yarışması

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem ise:

“Kadın girişimcilere yatırım yapmak, onları cesaretlendirmek, onların sorunlarını çözmek, rol modelleri artırmak ve rekabet yeteneklerini geliştirmek Türkiye’nin ekonomik büyümesine ve refah artışına da güçlü bir ivme katacaktır. Sürdürülebilir kalkınma ve ekonomik büyümenin anahtarı kadının elinde; ancak ve ancak kadınların güçlenmesiyle, ekonomiye eşit ve aktif katılımları ile mümkün… Kadın girişimciliğini yaygınlaştırmak yönünde özel sektör, medya ve sivil toplumun el ele verdiği uzun soluklu bir güç birliğinin örneğini verdiğimiz Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması gibi iyi örneklerin artmasını diliyorum” diye konuştu.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.