Ana SayfaGündemBankacılık Sektörünün Mevduatında Artış Görüldü!

Bankacılık Sektörünün Mevduatında Artış Görüldü!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankacılık sektörünün mevduatında artışa bakıldığında toplam mevduatlar analiz edildiğinde geçen hafta yaklaşık 16,3 milyar lira artış göstererek 4 trilyon 241,3 milyar liraya yükseliş gösterdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Haftalık Para ve Banka İstatistikleri duyuruldu ve buna göre, bankacılık sektörünün mevduatında artışlarda toplam mevduatlar arasında 8 Ekim ile biten hafta içerisinde 16 milyar 342 milyon 177 bin lira artarak 4 trilyon 241 milyar 330 milyon 472 bin liraya çıktı.

Aynı dönemde bankalardaki TL cinsi mevduat yüzde 0,47 yükselişle 1 trilyon 840 milyar 563 milyon 652 bin lira, yabancı para (YP) cinsinden mevduat yüzde 0,41 yükselişle 2 trilyon 247 milyar 551 milyon 557 bin lira oldu.

Bankacılık Sektörünün Mevduatında Artış!

Bankacılık Sektörünün Mevduatında Artış!
Bankacılık Sektörünün Mevduatında Artış!

Bankalar arasında bulunan toplam YP mevduatında, geçen hafta 261 milyar 754 milyon dolar düzeylerinde gerçekleşirken, bu tutar üzerinden 234 milyar 276 milyon doları yurt içinde yerleşik kişilerin hesaplarında toparlandı. Yurt içinde yerleşiklerin toplam YP mevduatında uygulanan değişimlere bakıldı. Parite etkisinden temizlenen veriler üzerinden 8 Ekim itibarıyla 1 milyar 715 milyon dolarlık azalışı yaşadı ve taksitli ticari kredi miktarı azaldı.

Bir hafta süren bir dönem içerisinde mevduat bankalarından tüketici kredileri yüzde 0,23 artış 699 milyar 435 milyon 678 bin lira ile aynı dönem içerisinde taksitli ticari kredilerden yüzde 0,02 azalışla 562 milyar 293 milyon 54 bin liraya kadar iniş gerçekleşti. Kredi kartları bakiyesi yüzde 1,18 düşüşle 263 milyar 43 milyon 848 bin liraya indi.

Mevduat Bankalarındaki Tüketici Kredileri

Mevduat Bankalarındaki Tüketici Kredileri
Mevduat Bankalarındaki Tüketici Kredileri

Mevduat bankaları üzerinden tüketici kredilerinde 259 milyar 447 milyon 963 bin lirası konut, 9 milyar 536 milyon 471 bin lirası taşıt ve 430 milyar 451 milyon 244 bin lirası diğer kredilerden oluştu.

Bankacılık sektörü içerisinde analiz edilen verilerde TCMB dahil toplam kredi hacmi de 8 Ekim ile biten haftada 6 milyar 435 milyon 668 bin lira artarak 3 trilyon 905 milyar 566 milyon 584 bin liraya yükseldi. Toplam kredi hacmi, geçen yılın aynı dönemine göre %13,03 artış kaydederek mevduatlarda artışı sağladı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.