Ana SayfaEkonomiAnne Olanlara Devlet Desteği

Anne Olanlara Devlet Desteği

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Günümüzde çocuk sahibi olmanın biraz zorlaştığı göz önünde bulundurulursa, anne olmak için birçok kadın bu yöndeki isteklerini ertelemek durumunda kalabilmektedir. Ancak maddi yetersizlikler ve bütçe yetersizliğinden dolayı artık vazgeçmek zorunda değilsiniz.

Anne olanlara devlet desteği geliyor. Hükümet annelere yönelik desteklerini sürdürüyor. Doğan her çocuk için yapılan destekler karşılıksız olarak üç farklı şekilde annelere sunuluyor. Devlet desteğinin ilk seçeneğinde 300 ile 600 lira arasında değişen doğum yardımı ile başlıyor.

Doğum yardımından sonra yine süt parası gibi yardımlar da sürmektedir. Süt parası için devlet desteği 122 lira kadardır. Anne olanlara devlet desteği bunlarla da sınırlı kalmıyor. 4099 liralık da bir rapor parası sizlere sağlanıyor. Yani özetle belirtmek gerekirse yeni anne olanlar yaklaşık 4521 liralık bir destek alıyor. Üç çocuk olması durumunda bu destek 14 bin lirayı bulmaktadır.

Meclis’te torba yasayla 15 Mayıs ve 2015 tarihi sonrasında doğan çocuklar için anneye yapılan doğum yardımı ödemesiyle birçok anne daha rahat bir nefes alıyor. Bu yardımsa sadece Türkiye’de yaşayan Türk vatandaşlarına değil, yurt dışındaki Türk vatandaşlarına da ödeniyor. Doğum yardımındansa herhangi bir vergi alınması söz konusu değil. Ayrıca bir kesinti de yapılmıyor. Doğum yardımı ve süt parası için 144 ve 183 nolu telefon numaralarıyla ücretsiz olarak destek almanız mümkün.

Devlet desteği ödemelerinin gerçekleştirildiği yerlerse; PTT ve Ziraat Bankası’dır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.