Ana SayfaGündemBorç Yapılandırmadan Faydalananlar Dikkat!

Borç Yapılandırmadan Faydalananlar Dikkat!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Borç yapılandırma üzerinden alınacak peşin ödemeler 1 Kasım’a kadar ödenmesi durumunda, hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından yüzde 90, idari para cezalarının aslından yüzde 25 indirim yapılıyor.

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin yeniden yapılandırılmak üzere düzenlemelerde yaklaşık 6 milyon kişi katılım sağladı. Fırsattan fayda saylayan borç yapılandırma için vatandaşların ilk taksit ödemeleri ise son ödeme tarihi 1 Kasım Pazartesi mesai bitimi olarak belirlendi.

Hazine ve Maliye Bakanlığının, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7326 Sayılı Kanun Genel Tebliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak geçen aylarda yürürlüğe alındı. Vergi ve diğer bazı borçlar üzerinden yapılan borç yapılandırmaya ilişkin düzenlemelerde 7326 sayılı Kanun kapsamında vergi dairelerine başvuru bulunuyor. Başvuru anında 5 milyon 804 bin 861 mükellefin, yapılandırma sürecinin bozulmaması için peşin ya da ilk taksit ödemelerini en geç 1 Kasım Pazartesi gününe kadar yapmaları gerekiyor.

Borç Yapılandırma Ödemesi Yakın Tarihte!

Borç Yapılandırma Ödemesi Yakın Tarihte!
Borç Yapılandırma Ödemesi Yakın Tarihte!

Haziran ayında yürürlüğe giren 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun hükümlerinden yararlanmak için öngörülen başvuru süresi 30 Eylül’de sona ermişti.

Kanun içerisinde öngörülen peşin ve birinci taksit ödemelerinde son gün, 31 Ekim 2021 tarihinde hafta sonu tatiline denk geldiğinden 1 Kasım Pazartesi mesai bitimi olarak belirlendi. İkinci taksit ödemesi ise tam olarak 30 Kasım’a kadar ödenecek. Yapılandırma imkanının bozulmaması için ilk iki taksidin mutlaka zamanında ödenmesi gerekmektedir.

Cumhurbaşkanı Kararı ile yapılandırılan borçlar üzerinde ödemelerde ilk taksit veya peşin ödenebileceği süre 1 ay uzatılma kararı alınmıştı. Buna göre, vergi daireleri üzerinden yapılacak olan başvuru ve borçları yapılandırılan mükelleflerin ilk taksitlerini, peşin ödemeyi tercih etmişlerse peşin ödemelerini en geç 1 Kasım Pazartesi günü yapmaları gerekiyor. SGK’ye ilk taksit ödemeleri ise en geç 30 Kasım’da yapılacak.

Peşin Ödemelerde Avantajlı İndirimler

Peşin Ödemelerde Avantajlı İndirimler
Peşin Ödemelerde Avantajlı İndirimler

Yapılandırılan borçlar üzerinden ödemelerde peşin olarak 1 Kasım’a kadar ödenmesi halinde, hesaplamanın ardından Yİ-ÜFE tutarından yüzde 90, idari para cezalarının aslından yüzde 25 indirim yapılıyor.

Ödemeler, kredi kartları üzerinden veya banka kartı ile interaktif vergi dairesi üzerinden yapılırken son olarak da anlaşmalı bankalar aracılığıyla da yapılabiliyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.