Ana SayfaGündemDolarda Kritik Gün Yaşanırken Merkez Bankasından Açıklama Bekleniyor!

Dolarda Kritik Gün Yaşanırken Merkez Bankasından Açıklama Bekleniyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dolar/TL büyükelçi geriliminin ardından denge buldu ve 9.5 etrafında yatay bir seyir izleme aşamasında haftayı bugün gerçekleşecek yarım gün işlem sonrası tamamlayacak olan piyasada dolarda kritik gün yaşanırken, Merkez Bankası’nın enflasyon raporu açıklamaları izlenecek.

Dolar/TL, Osman Kavala ile ilgili çağrıları gerçekleştiren 10 büyükelçi için AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “istenmeyen kişi” ilan edilmesi yönündeki açıklamaları diplomatik olarak gerilimi sağladı. 9.85 tarihi zirvesinin ardından 9.42’ye kadar gerilemesinin ardından dolarda kritik gün yaşanırken 9.5’li seviyelerde denge buldu.

Bankacılar batı ile ilişkiler üzerine daha da kötüleşmesi durumunu yaratan gerilimde daha da azalması olarak TL’ye pozitif yansıdığını belirtirken bugün TCMB’nin politikalarında mesajları ve enflasyon tahminlerindeki revizyonlar takip edilecek. Dolarda kritik gün yaşanırken TCMB’nin yılsonunda gerçekleşen enflasyon tahminine bakıldığında ise yüzde 14.1 seviyesinde bulunurken uzmanların geçen ay itibarıyla yüzde 19.58 olan enflasyonu ele aldılar. Ekim’de yüzde 20’yi aşmasını, yılı ise yüzde 20’nin hemen altında tamamlamasını bekliyorlar.

Dolarda Kritik Gün için Enflasyon Tahmini

Dolarda Kritik Gün için Enflasyon Tahmini
Dolarda Kritik Gün için Enflasyon Tahmini

Böyle bir nedenden dolayı TCMB’nin bugün yıl sonunda yaşanan enflasyon tahminlerinde belirgin şekilde yukarı revize etmesine kesin gözüyle bakılıyor. TCMB içerisinde ise 2022 için ise enflasyon tahmininde genel oranlarda ise yüzde 7.8 seviyesinde değer görüldü.

Son döneme göre enflasyon tahminlerinden daha çok yukarı revize eden ekonomistler en belirgin yukarı revizyonların elde edilen verilerden görüldüğü 2022 yılı için TCMB’nin tahmininin gerçekliğini yitirdiğini belirtiyor. Ekonomistler belirgin olarak yukarı revizyon yapılmasının gerekli olduğunu ve ancak bu süreçte de TCMB’nin bunu yapıp yapmayacağını bilmediklerini ifade ediyor. JPMorgan’ın 2022 içinde olma ihtimalinin doğduğu enflasyon tahmini yüzde 16.4 seviyesinde. Bu tahmin TCMB’nin tahmininden 9 puan yukarıda bulunuyor.

Dolarda Son Durum

Dolarda Son Durum
Dolarda Son Durum

Dolar/TL bu hafta içerisinde diplomatik gerilimden kaynaklı endişelerin doğrultusunda rekor olan 9.85’e kadar yükselişinin sonrasında 9.4175’e kadar gerileme gördü. Aynı gün 8.5 etrafında olarak denge buldu ve kur bu sabah seyrinde 9.4910/9.5290 seviyelerinde görüldü. Euro/TL 11.0129/11.0579, sepet bazında TL 10.2519/10.2935 seviyesindeydi. Türkiye’nin 5 yıllık CDS’leri ise dün günü 440/444 baz puan ile tamamladı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.