Ana SayfaGündemBNP Paribas 1 Milyar Dolarlık Hisse Geri Alımında Bulundu!

BNP Paribas 1 Milyar Dolarlık Hisse Geri Alımında Bulundu!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Üçüncü çeyrekte bulunan güçlü bilanço rakamlarının beraberinde rakibi olan bankalar içerisinde bir adım öne geçen BNP Paribas 900 milyon euroluk hisse geri alımında uygulama yapacağı programa başlangıç yapacağını duyurdu.

Ünlü Fransız bankası olan BNP Paribas, hisse senedi alım satım işlemlerinde %79’luk bir sıçramaya yakalandı ve iç piyasa birimlerinde beklenenden iki kat daha fazla gelir elde etti. Bunun ardından 900 milyon euroluk (1 milyar dolar) hisse geri alımda başlayacağını açıkladı.

Banka süreç içerisinde bu iki işletmeden gelen güçlü bilanço rakamlarında dev Wall Street bankalarına karşı sabit gelir ticareti içerisinde kaydedilen sınırlı düşüşün telafi edilmesine yardımcı olmuştu. BNP Paribas’ın net gelirlerinden de elde edilen analistlerin beklentilerinde aşım olmasının yanı sıra en büyük nedenlerden biri olarak bankanın kötü kredilere öngörülenden daha az para ayrılması olarak görülmüştür.

BNP Paribas 1 Milyar Dolarlık Hisse Geri Alımı!

BNP Paribas 1 Milyar Dolarlık Hisse Geri Alımı!
BNP Paribas 1 Milyar Dolarlık Hisse Geri Alımı!

Bloomberg International’ın haberine göre hisse geri alımında, Paris merkezli bankacılık devi, Avrupa Merkez Bankası’nın salgın esnasında temettü verme konusunda oluşan yasakları kaldırılmasının sonrasında yeni bir stratejik plan kapsamında hissedar getirilerindeki artışı hedeflemektedir. Yatırım bankası işletmeleri üzerinden temel pazarlar içerisinde perakende operasyonları üzerinden ve uluslararası faaliyetlerinden kabaca eşit miktarlarda getiri sağlandı. BNP, üçüncü çeyrek seviyesinde ekonomik toparlanmanın temerrüde düşen şirketlerin sayısını azaltmasından ve bankaların bazı kaynaklarını serbest bırakmasına imkan vermesinden fayda sağladı.

Çeşitli Senaryolar Araştırılıyor

Çeşitli Senaryolar Araştırılıyor
Çeşitli Senaryolar Araştırılıyor

BNP CEO’su Jean-Laurent Bonnafe geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği bir toplantı esnasında bankanın herhangi bir rakam vermemesi üzerine daha yüksek getiri ve hisse geri alımları düşünebileceğinin sinyalini vermişti.

Bloomberg International kaynaklı habere göre ise banka içerisinde 2021 yılında %50 olan ödemelerin oranını gelecek yıl yıllık kârın %60’ına yükseltmek de dahil olmak üzere çeşitli senaryolar araştırılmaya alınmıştır. Bu senaryolar üzerine hisse geri planlarında da dahil edildiğini belirtmişlerdir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.