Ana SayfaGündemDenizbank Sürdürülebilir Tarım Odaklı Sendikasyonuyla Kaynak Sağladı!

Denizbank Sürdürülebilir Tarım Odaklı Sendikasyonuyla Kaynak Sağladı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

DenizBank, sürdürülebilir tarım odaklı sendikasyon kredisiyle ilke imza atarak 840 Milyon Dolar tutarında yurt dışı destekli kaynak sağlamış oldu.

İşlem esnasında, 22 ülke içerisinden 49 katılımcı ile sektöre göre son iki yılda en geniş katılımlı sendikasyon kredisi olmayı sağladı. Denizbank sürdürülebilir tarım odaklı sendikasyonuyla da gıda güvenliği sağlanmasında büyük önem taşıyan sürdürülebilir tarımın finansmanını kriterler arasında bulundurdu.

Sürdürülebilir tarım odaklı sendikasyonuyla, Mizuho Bank L td’in aracı bankanın olduğu işlemle ilgili olarak Bank of America, Emirates NBD Capital Limited, MashreqBank ve Standard Chartered Bank koordinatörlüğünde işi devam ettirdi. 9 banka içerisinde ise Yetkilendirilmiş Lider Düzenleyici (MLA) olarak işlemde yer alarak %110 yenileme oranı ile gerçekleşen işlemin toplam maliyeti dolar ve euro cinsinden sırasıyla LIBOR + %2,15 ve EURIBOR + %1,75 olarak gerçekleşti.

Sürdürülebilir Tarım Odaklı Sendikasyon Kaynağı!

Sürdürülebilir Tarım Odaklı Sendikasyon Kaynağı!
Sürdürülebilir Tarım Odaklı Sendikasyon Kaynağı!

Yılın ilk yarılarında ise 410 Milyon Dolar tutarında yeni sendikasyon kredisi ve 435 Milyon Dolar tutarında yurt dışı havale akımlarına dayalı seküritizasyon işlemi gerçekleştirdi. Bu durumu sağlayan DenizBank’ın, Emirates NBD hissedarlığında ekonomiye sağladığı taze kaynak miktarı artış göstermesi ise toplamda 3,6 Milyar Dolara ulaştı. Banka üzerinden de 2021 yılında en baştan itibaren garanti altına alınan yabancı para fonlamasının %30’u sürdürülebilirlik bağlantılı olarak gerçekleşti.

Sürdürülebilirlik konusunda ise çevresel ve sosyal sorumluluklarıyla bir bütün olarak ele aldıklarını belirten DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, konuya yaptığı açıklamalarda şunlara değindi:

“Sektörde son iki yılın en geniş katılımlı sendikasyon kredisini gerçekleştirdik. Her biri farklı ülkeden 8 yeni bankanın da katılımı ile toplamda 22 ülkede yerleşik 49 yatırımcıdan bu kaynağı temin etmek, tesis ettiğimiz güven ilişkisini göstermesi açısından da çok değerli. İşlemle ilişkili sürdürülebilirlik performans kriterlerimiz doğrultusunda; finansal hizmetlerin engelli vatandaşlarımız ve çiftçilerimiz başta olmak üzere toplumun tamamı tarafından erişilebilirliğine verdiğimiz desteği artıracağız” dedi.

Türkiye’nin Ekonomik Büyüme Hedefleri

Türkiye’nin Ekonomik Büyüme Hedefleri
Türkiye’nin Ekonomik Büyüme Hedefleri

Dünyanın geleceği üzerine ve doğal kaynakların korunmasına yönelik tarımın finansmanından çok önemli olduğunu ifade eden Ateş, şöyle devam etti;

“Bu sendikasyonun performans kriterleri doğrultusunda, ülke genelinde tüm çiftçilerimizin verimliliğinin yükseltilmesine yönelik çözümlerimizi geliştireceğimizi belirttik. Ayrıca, engelli vatandaşlarımıza uygun şube ve ATM sayılarımızı artırmayı da taahhüt ettik. Geleceğimiz için hayati öneme sahip olan tarımın finansmanı konusunda performans kriteri belirleyen tek bankayız. Gıda güvencesinin gerekliliği olarak tarımın sürdürülebilirliğinin desteklenmesi artık olmazsa olmazımız. Dolayısıyla, tarıma özel tasarlanmış ilk finansal enstrüman olan Üretici Kart ile çiftçilerimize sağlanan kaynağı, tarım faaliyetinin nesiller boyu devamı için büyütme hedefindeyiz.”

“Diğer yandan, Türkiye’nin ekonomik büyüme hedeflerine ulaşmasında lokomotif rol üstlenen KOBİ’lerimize can suyu sağlamak ve özellikle kadınlarımızın iş hayatına katılımını desteklemek üzere de yoğun bir şekilde çalışmaktayız. Enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji projelerini de odağımıza koyarak, bir bütün olarak ele aldığımız sürdürülebilirliğe dayalı temin ettiğimiz finansman miktarı, bugün itibarıyla 1.2 Milyar Dolara ulaştı. Sürdürülebilir tahvil ihraçları başta olmak üzere ürün çeşitliliğimizi artırarak sürdürülebilirliğe dayalı fonlama portföyümüzü büyütmeye devam edeceğiz. Zorlu piyasa şartlarında sektörümüze duyulan güvenin yanı sıra, ekonomimizin gücünü de ortaya koyan bu işleme imza atmaktan kıvanç duyuyoruz.”

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.