Ana SayfaSigortaKimler Bireysel Emeklilik Sisteminde Kalacak?

Kimler Bireysel Emeklilik Sisteminde Kalacak?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bireysel emeklilik, kişinin kazancından belirli bir miktarı banka ya da bir kuruluşa yatırmasıyla yapılabilen bir uygulamadır. İlerde emekli olabilmek için düzenlenen bu sisteme zorunlu olarak uygulamaya konuşmuştu.

Otomatik olarak sisteme dahil olanlar, devlet katkısının da gelmesiyle daha rahat bir şekilde emekli olabiliyor. Otomatik katılım uygulaması ile Ocak ayından itibaren sisteme 13 milyon kişinin katılması ön görülüyor.

Zorunlu bireysel emeklilik sistemi her ne kadar otomatik olarak sisteme sizleri dahil etse de cayma hakkınızın bulunması da sizi bu zorunluluktan çıkarıyor. Cayma hakkı ile birlikte bir kısım sistemden çıkarken yine de 7-8 milyonluk bir kesimin sistemde kalabileceği düşünülüyor.

Güncel veriler ışığında sistemde 6,4 milyon kadar katılımcı gözüküyor. Bireysel emeklilik için hizmet sağlayan şirketlerinse katılımları ve büyüme trendlerini arttıracağı açıklamaları gelmektedir. 5 yılda 500 milyon katılımcıya ulaşılması da belirtilen açıklamalarla hedeflenenler belirtiliyor. Türkiye’de yaşayan 45 yaş altı bireylerin BES’e otomatik katılımı, kamu veya özel sektör çalışanlarının ya da çalışmaya başlayacak kişilerin otomatik olarak sisteme kayıt olmasını içeriyor.

Tasarruf oluşturulmasını da amaçlayan bu sisteme devlet desteği de eksik olmuyor. Bireysel emeklilik kapsamında %25’lik devlet katkısı sürüyor. Devlet katkısından faydalanabilmek içinse cayma hakkının kullanılmayıp bir defaya mahsus olarak 1000 TL’lik bir ek devlet katkısı da söz konusudur.

Emeklilik hakkının kazanılması halindeyse, belirli şartlarda birikiminin %5’i kadar ek bir ödeme daha gerçekleştiriliyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.