Ana SayfaEkonomiAlbaraka Türk Devlet Katkılı Konut Hesabı

Albaraka Türk Devlet Katkılı Konut Hesabı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Birikimlerini değerlendirmek isteyenler ve ev almak isteyenlerin ihtiyaçlarının tek bir yerde toplandığı hesaplar, konut hesaplarıdır. Konut hesabı açtıranlar birikimlerini hem değerlendirebiliyor, hem de devlet desteğinden faydalanabiliyor.

Tabi bu desteğin bazı şartları da bulunabilmektedir. Devlet katkılı konut hesabı gibi hizmetlerden faydalanabilmek için 7 Nisan 2015 itibariyle tamamı sizin adınıza kayıtlı bir eviniz veya ev tapusunun üzerinize kayıtlı olmaması gerekiyor.

Albaraka Türk Devlet Katkılı Konut Hesabı sağlayan bankalardan bir tanesidir.

Birikimlerinizin minimum 3 yıl banka bünyesinde bulunması ve düzenli yapacağınız ödemelerle birlikte %20’ye varan devlet katkısından faydalanabilirsiniz.

Bunun için bazı Albaraka Türk’e giderek sadece TL cinsinden açacağınız devlet katkılı konut hesabı ile minimum 3 yıl boyunca düzenli ödemeler gerçekleştirmelisiniz. 3 ile 5 yıl arasında değişen vade süreleri tanıyan konut hesabında ödemeleriniz uzadıkça devlet desteği de çoğalmaktadır.

Konut hesabı açılması için en az 250 TL’lik ödemeler gerçekleştirmelisiniz. Konut hesabının başka bir bankaya taşınmasıysa söz konusu değildir. Yasal zorunluluk kapsamında karın brüt kazancına %10 gelir vergisi uygulanması gibi bir durum da söz konusudur. Konut hesabı açtıran kişiler bir defaya mahsus olarak üst sınırı aşan bir tutar yatırabilir. Bu tutar yine 30 bin TL ile sınırlandırılmıştır.

1 aylık minimum ödemeler 250 TL, maksimum ödemeler 2.500 TL’dir. Üç aylık ödemeler gerçekleştirmek isteyenler için bu tutarlar 3 katı kadardır. Birikimleriniz için verilen devlet desteği %15 ile %20 arasında değişmektedir.

36 ayın altındaki birikimler için devlet katkılı konut hesabı kapsamında verilecek finansal yardımdan faydalanamazsınız. 36 ve 47 aylık düzenli ödemeleriniz için 13 bin TL (birikim tutarı x %15), 48 ve 59 aylık düzenli ödemeleriniz için 14 bin TL (birikim tutarı x %18), 60 ay ve üzeri aylık düzenli ödemeleriniz için 15 bin TL (birikim tutarı x %20) tutarlarında devlet desteği sağlanmaktadır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.