Ana SayfaGündemTarımsal Destek Dijitalleşti

Tarımsal Destek Dijitalleşti

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankacılık sektörü içerisinde gerçekleşmek üzere tarımı güçlendirecek ve üreticinin yükünü hafifletecek kaynak çeşitliliği günden güne artış gösterirken tarımsal destekte de ilerleme kaydediliyor.

Özellikle akıllı tarım projeleri kapsamında bu sektöre yönelik geliştirilen finansman çözümleri sayesinde yüksek verimli çalışmalar tarımda destek üzerinden gelişme kaydediyor.

Günümüzde pek çok sektör alanında yaşanan dijital dönüşüm anında, bu değişim esnasında en büyük unsurlardan biri de bankacılık hizmetleri olmuştur. Bankalar tarım alanı içerisinde varlıklarını finansmana erişim açısından geliştirme sağlarken; dijital tarım uygulamalarında ve destekleriyle farklılaşmalar yaşadı. Bankalar esnasında tarım alanında politikaları günden güne dijitalleşme alanında, akıllı tarım uygulamalarını kendi sistemleri üzerinden birleştiren bankalar, çiftçilere akıllı tarım uygulamaları hakkında bilgi sağlama alanında destek verirken diğer yandan da çeşitli ödeme seçenekleriyle üreticinin elini güçlendiriyor.

Tarımsal Destekte İleriye Yönelik Dijitalleşme

Tarımsal Destekte İleriye Yönelik Dijitalleşme
Tarımsal Destekte İleriye Yönelik Dijitalleşme

Tarım alanında verilen destek ile finansman çeşitliliği konusunda görülen destekte ürün bazında kaynaklar üretimin devamlılığında destek veriyor. Bankalar, çiftçilerin gübre, zirai ilaç, mazot, yem, tohum ve ekipman ihtiyaçlarını karşılamak adına ön ödemesiz, hasat içerisinde ödeme ya da esnek ödeme gibi kredi imkanlarının yanı sıra anlaşmalı üye iş yerlerinden alımlar için özel kredi kartları da sunuyor. Ayrıca bankaların denizlerde, iç sularda ve havuzlar arasında görülen su ürünleri yetiştiriciliği ile su ürünleri avcılığı faaliyetleriyle uğraş gösteren işletmelerin söz konusu faaliyetlerine yönelik ihtiyaçları için de kredi sağlıyor.

Tarımsal Destekte Kredi Stoku Eylül’de 150 Milyar Lirayı Aştı

Kredi Stoku Eylül’de 150 Milyar Lirayı Aştı
Kredi Stoku Eylül’de 150 Milyar Lirayı Aştı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre elde edilen analiz sonucunda ise bankacılık sektöründen tarım ve balıkçılık alanında faaliyet gösteren firmalara kullandırdığı kredilerin stoku eylül sonu itibarıyla 151 milyar 579 milyon liraya kadar çıktığını belirtti. Kredi stoğu içerisinde %98,2’lik kısımda tarım sektörü kredileri, yüzde 1,8’lik bölümde balıkçılık alanları üzerinden kullandırılan kredilerde oluşuma sürüklenirken bankaların tarım ve akıllı tarım alanındaki varlığı yalnızca finansman ve dijital tarafla da sınırlı kalmadı. Özellikle akademik alan üzerinden verilen desteklerde hem Türkiye tarımında hem de çiftçi ve girişimcilerinde yeni ufuklar açabiliyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.