Ana SayfaEkonomiEmekli Maaşları ve Memur Maaşları Bugün Ödeniyor!

Emekli Maaşları ve Memur Maaşları Bugün Ödeniyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Maaşlar Ödeniyor

Emekli maaşları ve memur maaşlarının Kurban Bayramı tatiline denk gelmesi nedeniyle birçok memur ve emekli bu konuda isteklerini dile getirmişti. Her yıl olduğu gibi bu yıl da emekli maaşlarının tatile denk gelmesine kayıtsız kalamayan hükümet emekli ve memur maaşlarının erkenden ödenmesi konusunda bir karar aldı. Buna göre maaşını erken alan kişiler bayramda mağdur olmayacaklar, üstelik maaşlar kesintisiz olarak ödenecek.

Bütün emekliler aynı gün içinde maaşlarını almayacaklar. Bunun için hükümet tarafından 2 gün belirlendi. Buna göre 8 ve 9 Eylül tarihlerinde maaşlar yatacak. Yani bugün ilk grup emekli maaşını alacak. Bu konuda karışıklık çıkmaması için daha önce KYK kredilerinin ödenmesinde kullanılan bir sistem kullanılıyor. Buna göre tahsis numarasının son hanesi tek sayılarla biten emekliler maaşlarını bugün, çift sayılarla biten emekliler ise maaşlarını yarın alabilecekler. Maaşlar Atm’den ya da bankadan çekilebilecek.

Memurlara da Erken Ödeme

Memur maaşları ise standart olarak Kurban Bayramı’nın son günü olan 15 Eylül’de yatırılacaktı. Ancak memurlar bayrama maddi olarak sıkıntısız girmek istedikleri için bir karar da memurlar için alındı. Buna göre memurlar da maaşlarını erkenden alabilecekler. Bu Cuma günü bütün memurların maaşları ödenmiş olacak. Zira Haftasonu ve resmi tatil günlerinde bankalar çalışmıyor. Bankalar çalışmadığı için de ödeme işlemi yapılamıyor. Bu nedenle iş gününün son günü olan Cuma günü bütün maaşlar ödenmiş olacak. Birçok emekli ve memur diğer ay maaşlarını hangi gün alacaklarını da merak ediyor. Diğer aydan itibaren maaşların ödenmesinde tekrar eski sisteme dönülecek. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.