Ana SayfaEkonomiBayram Müjdeleri Bir Bir Geliyor!

Bayram Müjdeleri Bir Bir Geliyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

    Hükümet son zamanlarda yaptığı düzenlemeler ve yasalarla birlikte vatandaşın ve birçok kişinin yüzünü güldürecek hamleler gerçekleştiriyordu. Ekonomi adına da olumlu gelişmelerin yaşanmasını sağlayan bayram müjdeleri hız kesmiyor.

    Emekliler, öğretmenler, esnaf, kamu işçileri, şehit yakınları ve daha birçok kişi bayram müjdesinden nasibini alıyor. Bayram öncesi kamulular ve emeklilerin maaşlarının ödenmesi sağlanırken, emekli promosyonlarının da çalışmaları tamamlanıyor.

    Torba yasayla birlikte birçok yenilik getiriliyor. Bağ-Kur’luların prim düşüşleri diğer düzenlemeler arasında yer alıyor. Bağ-kurlulara ilişkin düzenlemelerle birlikte, malülüllük, yaşlılık ve ölüm sigorta primlerinin bir kısmı Hazine tarafından karşılanıyor. 80 lira ile 540 lira arasında değişen tutarlarla daha az ödeme yapmaları sağlanıyor.

    Esnafa yapılan vergi teşvikleri ise yer alan diğer düzenlemeler arasında kendine yer ediniyor. Birçok şehir için taşımacılık faaliyeti için kullanılan araç, ticari amaçlarla kullanılan araçlar ve yük taşımacılığı araçları 30 Haziran 2019’a kadar ÖTVsiz yenilenebiliyor.

    Özel kreşlere verilen destekler arttırılıyor. Gündüz bakımevleri ve özel kreşler, 5 vergilendirme dönemi boyunca kurumlar vergisinden muaflar.

    İşyerlerine ek süre düzenlemesiyle birlikte 50’den az çalışanı olan iş yerlerinin iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi görevlendirmeye dair yükümlülüklerinin süresi 1 Temmuz 2017’ye kadar uzatıldı. 2B için yapılan düzenlemelerle birlikte 6 aylık bir ödeme süresi daha veriliyor. Kamu çalışanlarına yönelik maaş çalışmalarınca kamu işçilerine bir maaşlık ikramiye düzenlemesi getirildi. Ayrıca vatandaşın kamu teftiş veya denetim elemanlarının kusur, haksız fiil veya sorumluluklarında hata gerçekleştirmeleri durumunda ilgili daireye tazminat davası açılabilmektedir. Ev alacaklara KDV indirimi de bu fırsatlardan bir tanesidir. Bunlar gibi birçok çalışmayla ve hibe desteği çalışmalarıyla da hükümet vatandaşın önünü açmaktadır.

    Orhan Babaeski
    Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
    Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

    Merak ettiklerini sormak için:

    Yorum alanını doldurun.
    Lütfen adınızı buraya yazın

    Aramıza Katılın

    48,216BeğenenlerBeğen
    11,397TakipçilerTakip Et
    63TakipçilerTakip Et
    2,247TakipçilerTakip Et
    0AboneAbone Ol

    Kuveyt Türk Gişe Yetkilisi Alımları Yapıyor!

    Türkiye'de 300'den fazla şubesi olan ve 5000'den fazla da çalışanı olan Kuveyt Türk Katılım Bankası bünyesinde istihdam etmek için Gişe Yetkilisi alımı yapacağını duyurdu.

    Yurt İçi Piyasaları TCMB Faiz Kararına Odaklandı!

    Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası toplantısından sonra süregelen belirsizlikler sebebiyle negatif bir seyir izlenirken,...

    Emeklilere Müjde: En Düşük Emekli Maaşları 7.500 TL Oldu!

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam davet edildiği canlı yayın programında önemli açıklamalarda bulundu....

    Banka Mülakatında Başarılı Olmanın Sırrı Soruları Bilmekten Geçer!

    Bankaların düzenlediği sınavlar, mezun olunan bölümler gibi birçok şartı başarılı bir şekilde arkada bırakan bankacı adayları, genellikle mülakat aşamasında bir takım sorunlar yaşamaktadır. Bu yüzden banka mülakatında sorulan sorulara genel bir yaklaşım ile bilgilendirme yapmak istedik.

    Bankalar EYT’liler için Yarışıyor: EYT Destek Kredisi Hazırlandı!

    Neredeyse 2,5 milyon insanın EYT’den faydalanarak emekli olması, bankalardaki rekabet ortamını artırdı. Bir yandan...

    4 Banka Müfettiş Yardımcısı Alımı Yapıyor!

    2023 yılı güncel banka iş ilanları arasında yer alan duyurulara göre 4 banka Müfettiş...