Ana SayfaEkonomiTürkiye Ekonomisi Gittikçe Büyüyor

Türkiye Ekonomisi Gittikçe Büyüyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Büyük bir ekonomik krizin eşiğine gelinmesine sebep olan darbe girişimi, Türkiye’nin ekonomisi hakkında birçok endişeyi beraberinde getirmişti. Ancak bunun önlenmesine yönelik çalışmalar hızla gerçekleştirilip tedbirler alınmıştı.

Hatırlarsınız ki ilk tedbirler Merkez Bankası olağanüstü toplantısıyla gerçekleştirilmiş olup, bankaların da işbirliğiyle birçok çalışma gerçekleştirilmişti. Merkez Bankası’nın hamlelerinin ardından yetkililerin de yaptığı açıklamalarla birlikte vatandaş da bu ekonomik kalkınmanın sağlanması için ellerindeki dolarların bozdurulmasını sağlamış, dolar çok fazla değer kazanmadan Türk lirasının değeri tekrar normal seviyelere yükselmişti.

Bunun üzerine bankaların konut kredileri ve konut hesabına ilişkin yapılan çalışmalarla birlikte inşaat sektöründe de birçok hareketlilik yaşanmış ve büyüme hızlı bir artış göstermişti.

Ekonomi Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da çalışmalarını sürdürerek yatırım çalışmalarını hızlandırarak birçok hibe desteği ile ülkenin ve bireylerin ekonomilerine yönelik desteklerde bulunmuşlardır.

Hal böyleyken, TÜİK analizleri kapsamında veriler, 2016 yılı ikinci çeyreği için %3,1’lik bir büyüme gösteriyor. Türkiye ekonomisi gittikçe büyüyor ve cari açık da azalıyor. İlk çeyrek için belirtilen büyüme oranlarıysa %4,8 olarak ifade ediliyor.

Türkiye İstatistik Kurumu, Türkiye ekonomisinin geçen yıl %4, bu yılın ilk çeyreğindeyse %4,8’lik bir büyüme gösterdiği konusunda veriler sunuyor. Büyümelerin 2017 ve 2018 içinse %5 olması öngörüleri oluşmaktadır. Dış ticaret açığıysa bir önceki yıla nazaran 2.142 milyon kadar azalıyor. Dış ticaret açığının yeni verileriyse 3.725 milyon dolar belirtiliyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.