Ana SayfaEkonomiTürkiye'de Anket Doldurarak Para Kazanmak Mümkün Mü?

Türkiye’de Anket Doldurarak Para Kazanmak Mümkün Mü?

Dünyada çokça popüler olan anket doldurarak para kazanma sistemleri ülkemizde uygulanabilir mi?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Anketler hem şirketlere, hem anket firmalarına, hem de anket doldurarak para kazanmak isteyenlere kazanç imkanları sunmaktadır. Anket sağlayıcılar, uluslar arası anket uygulama deneyimi olan yasal ve saygın pazar araştırma enstitüleridir. Anket düzenlemek için büyük şirketler tarafından görevlendirilen anket firmaları, size fikirleriniz için ödeme yapma imkanı sunmaktadır.

Anket Doldurarak Para Kazanma Nedir? Ne Değildir?

Anket siteleri ücretsiz kayıt imkanı sunar. Anket sitelerine kayıt olmak ve anketleri doldurmak tamamen ücretsizdir. Sizden hiçbir zaman ücret alınmaz ve bir şeye ücretli abone olmanız istenmez. Başka bir maliyet tahakkuk ettirilmez ve özellikle ücret konusunda sözleşme koşulları da bulunmamaktadır.

Tamamladığınız her anket için size bir ödeme yapılırken, son yenilikleri anında öğrenerek, ürün ve fikirlerin geliştirilmesine katkıda bulunursunuz. Kişisel olarak da kendi tercihleriniz ve belirli gelişmelere/ürünlere istekli olup olmadığınızı belirlersiniz. Anketlere internet bağlantısı, bir akıllı cep telefonu ya da bilgisayar/tableti olan herkes istediği zaman diliminde katılabilir.

Anket şirketlerinin anketlere katılma yaşını 16-18 olarak sınırladığı bilinir. Yani 16 ya da 18 yaşından küçükseniz anket sitelerine üye olamazsınız. Bu kural anket şirketlerine göre değişir. Ayrıca her anket sitesine 1 kere üye olabilirsiniz.

  • Anket Doldurarak Ne Kadar Para Kazanabilirim?

Anket doldurarak para kazanmak istiyorsanız, öncelikle anket doldurarak zengin olamayacağınızı bilmeniz gerekir. Ödemeler anketlere göre değişir ve anketin uzunluğuna göre farklılık gösterir. Biraz daha fazla kazanmak isterseniz, birden fazla anket sitesine üye olmanız gerekir. Kural olarak anket başına 5 dolar ödenirken, bazı şirketler özel gereksinim ve konularla ilgili anketlere daha fazla ödeyebilir. Anket sitelerine üye olan kişi, düzenli olarak gelen anketleri yanıtlarsa (ve uygun olmadığı için anket arasında sistemden atılmazsa) saatlik uygun bir gelir elde edebilir.

Anket sitelerinde farklı ödeme sistemleri vardır. Kazançlar PayPal hesabına gönderilebilir, banka havalesiyle gönderilebilir ya da nakit olmayan ödül/kupon olarak e-mailinize gönderilir. Çoğu anket sitesi, nakit olmayan ödüller ve kuponlar verir. Bazen de belli zamanlarda nakit kazanılabilecek piyango çekilişleri düzenlerler.

PayPal, nakit ödüllerin hesabınıza aktaracağı bir ödeme sistemidir. Ancak BDDK ile anlaşamadığından dolayı Türkiye faaliyetlerini durdurmuştur. Bu nedenle ödeme sistemi PayPal olan anket sitelerinden sadece alışveriş kuponu ya da indirim kuponu alabilirsiniz. Anket sitesi Türkiye kökenli ise nakit paranız limiti aşıp talep ettiğiniz takdirde hesabınıza aktarılır.

  • Anketlere Katılmak için Ne Yapmalıyım?

Anket doldurarak para kazanmak için öncelikle anket sitelerini iyi bir şekilde araştırmanız gerekir. Bazıları nakit ödeme yaparken bazı anket siteleri de indirim kuponu ya da promosyonları e-mailinize gönderir. Bu nedenle ne olduğu belli olmayan mailler yerine, adınızın/ soyadınızın belirlenmesine yardımcı olacak gerçek mail hesabı almalısınız. Ayrıca her anket sitesi size isteğiniz beklentiyi sunamayabilir. Bu yüzden öncelikle sitenin size sağlayacağı kazançları öğrenmeniz gerekir.

Kendinize bir e-mail adresi alarak başlamanız gerekir. Ana mail adresinizi, anket sitelerinde kullandığınızda, sürekli olarak anket davetleri ile dolacaktır. Bazı anket siteleri ayda birkaç anket yollarken, bazıları da ayda 10 ve üzeri anket göndermektedir. Kendinize anket sitelerinde kullanmak üzere bir mail adresi almalısınız.


Anket siteleri adı altında pek çok site bulunmaktadır. Anket siteleri tamamen ücretsizdir. Bu iş bile suistimale açık olduğundan dolayı, sizden kayıt aşamasında ücret talep eden anket sitelerine kayıt olmamanız gerekir.


Anket siteleri, anket doldurarak para kazanmak isteyenler için iyi bir fırsattır. Kayıt aşamasında bir gizlilik sözleşmesi onaylatılması istendiğinde, sözleşmeyi okuyup ona göre kayıt olmanız gerekir. Aksi takdirde bazı yasal zorunluluklarla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz.

Türkiye’deki Ücretli Anket Siteleri Hangileridir?

Pek çok anket sitesi yurt dışı kaynaklıdır ancak Türkiye’de de anket yapılması için burada da şubeleşmişlerdir. Bu sitelere kayıt olmak da tamamen ücretsizdir. Çevrimiçi anket doldurarak para kazanma için pek çok seçenek mevcuttur. Ne kadar çok anket sitesine üye olursanız, o kadar çok kazancınız olacaktır. (Ayrıca bkz.: https://www.parakazanmayollarim.com/anket-doldurarak-para-kazanmak/)

  • YouGov Türkiye:

2000 Mayıs ayında Stephan Shakespeare ve Nadhim Zahawi tarafından kurulan YouGov, merkezi Birleşik Krallık’ta bulunan ve Türkiye’de de faaliyet gösteren bir anket ve pazar araştırması şirketidir. İnternet tabanlıdır. Üye olmak için kayıt yaptığınız andan itibaren size puanlar yüklemeye başlar ve kayıt bittiğinde 100 puana sahip olursunuz.

Daha sonra anketler e-mailinize gönderilmeye başlanır. Her anketi tamamladığınızda puanınız artacaktır. Ayda 10 anket teklifi alabilirsiniz.

  • Global Test Market

Anket doldurarak para kazanmak için dünya çapında faaliyet gösteren çevrimiçi pazarlama şirketlerinden biri de Global Test Market’dir. Üyeler nakde çevrilebilen çevrimiçi para birimi olan MarketPuanları şeklinde ödüllerini alabilir. Her anket 50–200 Pazar puanı sunar ve 1000 Pazar puanına ulaştığınızda ödüllerinizi alabilirsiniz. 1000 Pazar puanı 50 dolara eşittir. Ödemler size çekle yapılır. Global Test Market pek çok anket sunduğundan, kısa zamanda bu ödüle ulaşılabilir.

  • Toluna Türkiye

Toluna, ABD kökenli olup Türkiye’de de faaliyet gösteren anket şirketlerinden biridir. Anket süreleri 15–20 dakika aralığındadır. Anketlere başlamadan birkaç soru sorulacak ve demografik grup içinde olup olmadığınız belirlenecektir. Grup içinde yer alıyorsanız, ankete devam edilir. Anketleri tamamlayarak, ürünleri test ederek, arkadaşlarınızı önererek ya da tartışmalara katılarak puan biriktirebilir, hediye çekleri ve nakit para olarak değerlendirebilirsiniz.

Ayrıca Toluna’da kayıt olarak, profilinizi tamamlayarak ve kaliteli içerik oluşturarak da puan kazanabilirsiniz. Kazancınız 20 dolara ulaştıktan itibaren ödeme talebinde bulunabilirsiniz. Kayıt sınırı 18 yaş ve bir ayda 10–15 anket gönderiliyor. Anket doldurarak para kazanma biraz sabır isteyen bir iştir.

  • Brand Institute

Brand Institute yani Türkçe adıyla Marka Enstitüsü, özellikle sağlık alanında faaliyet gösterir. Lider bir çevrimiçi araştırma şirketidir. Buradaki anketler yeni ilaçların, sağlık hizmetlerinin ve diğer sağlık ürünlerinin adlandırılmasına ve geliştirilmesine yardımcı olur. Doktor, eczacı, hemşire ya da sağlık personeli iseniz, buradaki ücretli anketlere katılarak kazanç elde edebilirsiniz.

Anket başına ödenen ücret 5–15 dolar arasında ya da daha fazla olabiliyor. Ödemeler PayPal ya da çek hesabınıza gönderiliyor. PayPal hesabını seçerseniz ödemeler 4–8 hafta sonrasında PayPal hesabınıza kredilendirilir.

  • Cevapla Kazan

Türkiye’nin kendi anket sitelerinden biri olan Cevapla Kazan, profil tamamlama ve gelen anketleri yanıtlama ile nakit kazanabileceğiniz bir araştırma şirketi.  Anketlerin süresine göre ödül değişiyor. Ödeme eşiği 20 TL’dir. Ödemeler talep ettiğiniz süreden bir iki gün içinde hesabınıza aktarılmaktadır.

(Anket doldurarak para kazanmak isteğinize ailenizi de dahil edebilirsiniz. Aile üyeliği kategorisinde, anne ve babanızı kendi mevcut üyeliğiniz üzerinden ekleme yaparak da kazanç elde edebilirsiniz. Anne ve babanızın yaş grubu ile ilgili anketler yine sizin profiliniz üzerinden tanımlandığı için, oradan gelen kazançlar da sizin hesabınıza tanımlanmaktadır. Anne/baba üyeliğinde yaş sınırı 35–90 yaş arasıdır. Bu anketler akşam saatlerinde, herkesin bir arada olduğu zamanda gönderilir. Aile üyeliğinden istenildiği zamanda çıkılabilir.)

  • Fikir Pazarı

Carrefour, Defacto ve Teknosa gibi firmalara ait hediye çekleriyle ödüllendirme sistemi olan Fikir Pazarı, üye olmak için siz bilgilerinizi doldurduktan sonra üyelik onayı için başvuru formu göndermektedir. Tamamen ücretsiz kayıt alan anket şirketi sadece Türkiye kullanıcılarına açıktır. Türkiye dışı başvurular kabul edilmemektedir. Anket süresi 10-15 dakika aralığındadır.  Hediye kartları 10 iş günü içinde hesabınıza tanımlanır. Meblağ tek kullanımlıktır. Hediye kartları kişinin kendi kullanımındadır. 3.kişilerin kullanmasına izin verilmez.
Kaynak

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.