Ana SayfaEkonomiSağlık Bakanlığı 15 Bin Personel Alacak!

Sağlık Bakanlığı 15 Bin Personel Alacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Sağlık Bakanlığı Yıl Sonuna Kadar Personel Alımına Devam Edecek

FETÖ olayları nedeniyle en çok çalışan kaybeden bakanlıklardan biri de Sağlık Bakanlığı oldu. Birçok doktor, hemşire, psikolog ve memur Sağlık Bakanlığı’ndan FETÖ ile ilgili oldukları gerekçesiyle tasfiye edildi. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı son yıllarda hiç almadığı kadar personel alacak. Konuyla ilgili açıklamalar yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ yılsonuna kadar 15 bine yakın personel alacaklarını belirtti. İlk alımların bu ay içerisinde olacağını belirten Recep Akdağ 4 bin kişinin daha incelemeye alındığını, bu nedenle yılsonuna kadar personel alınacağını, bu alımların 15 bin dolaylarında olacağını belirtti.

En Çok Hemşire Alınacak!

Alınacak olan personeller hakkında açıklama yapan Recep Akdağ şu an için en çok ihtiyacın hemşire olduğunu belirtti. Ancak alımlar sadece bununla sınırlı kalmayacak. Zira tasfiye edilen çalışanların birçoğu psikolog, ebe, fizyoterapist ve teknisyendi. Dolayısıyla alınacak olan personeller birçok farklı pozisyonda olacak. Şu an için 4 bin 500 kişilik alım için Maliye Bakanlığı’ndan izin isteyen Sağlık Bakanlığı bu izinden sonra alımları yaptıktan sonra durum değerlendirmesi yaparak yeni alımlara başlayacak. Bu kapsamda Ekim ve Aralık aylarında 2 bin 600 doktor alınacak, yılsonuna kadar yapılan toplam alımlar parça parça 15 bini geçecek.

Sağlık Bakanlığı personel alımı yaparken bazı pozisyonlar için KPSS şartı ararken bazı pozisyonlar için aramıyor. Alınacak olan personeller kadroya geçirilecekse KPSS şartı aranıyor, ancak bazı pozisyonlar için Maliye Bakanlığı’ndan izin çıkmadığı takdirde sözleşmeli personel alınacak. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.