Ana SayfaEkonomiEt İthalatı Azalacak Et Fiyatları Düşecek

Et İthalatı Azalacak Et Fiyatları Düşecek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Vatandaş Artık Ucuz Et Yiyecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik yaptığı açıklamalarla sürekli yüksek olan et fiyatlarının artık düşeceğini, bu konuda çalışmalar yapılacağını bildirdi. Et fiyatlarının yüksek olmasının en büyük etkeni çiftçilerin hayvan yetiştirme konusunda zorlanmaları ve yem fiyatlarının pahalı olmasıdır. Bu konuya değinen Faruk Çelik Türkiye genelinde yem bitkilerinin üretiminin arttırılacağını belirtti. Buna ek olarak yem bitkisi üreten kişilere de destek verilecek. Böylece hayvancılık yapan vatandaşların birçoğu daha uygun fiyattan yem alabilecek. Bu durum hayvan yetiştiriciliğindeki maliyeti azaltacağı için hayvanların satış bedelleri de düşecek. Böylece et fiyatları eskisi kadar yüksek olmayacak. Sadece yem bitkisiyle kalmayacak olan çalışmalarda ek olarak damızlık çiftliklerinin de açılacağı belirtildi.

Damızlık Çiftlikleri Açılacak

Bakan Faruk Çelik yaptığı açıklamada Doğu Anadolu illeri başta olmak üzere 22 farklı ili ana üretici il olarak belirleyeceklerini ve bu illere yakın bölgelere 20 damızlık çiftliği kurulacağını belirtti. Bu kurulan damızlık çiftliği sayesinde et ihtiyacı olan satıcılar hayvan almak için çiftlikleri kullanacak. Şimdilik sadece büyükbaş hayvanlar için geçerli olan bu proje yakın zamanda küçükbaş hayvanlar için de geçerli olacak. Faruk Çelik çiftlikler sayesinde ilk etapta 50 bin hayvanın damızlık olarak seçileceğini, daha sonra bu sayınının 300 bine kadar çıkacağını belirtti. Böylece hem çiftçi daha kazançlı çıkacak hem de vatandaş eti daha ucuza yiyecek. Proje başarıyla tamamlandığında amaca da ulaşılmış olacak, proje sayesinde et ithalatı durma noktasına gelecek. Kendi kendine yeten, ülkenin ihtiyacını tam olarak karşılayan bir hayvancılık anlayışı karşımıza çıkacak. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.