Ana SayfaEkonomiÜlke Ekonomisine Dev Yatırım: İhtisas Liseleri Geliyor!

Ülke Ekonomisine Dev Yatırım: İhtisas Liseleri Geliyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Meslek Liseleri İçin Önemli Karar

Nitelikli iş gücü adına faal olarak çalışmalarına devam eden Meslek Liseleri artık daha farklı alanlara yönelecek. Zira MEB bünyesinde yer alan birçok meslek lisesinde dersler ortak. Bu da Kayseri ve İstanbul’daki meslek liselerinde okuyan öğrencilerin aynı eğitimi alması anlamına geliyor. Ancak alınan yeni bir kararla artık hem ülke ekonomisine hem de bölge ekonomisine katkıda bulunulacak. Nitelikli iş gücü oluşturmaya yönelik bu proje kapsamında artık meslek liselerinin bulunduğu illerin ekonomik faaliyetlerine bakılacak. Örnek vermek gerekirse Adana ve civarındaki meslek liseleri tekstil alanında özel dersler verecek, bu çalışma alanına özel makinelerin kullanımı gençlere öğretilecek. Bursa’da bulunan bir meslek lisesinde yine bölge ekonomisine can veren otomotiv sektörüyle ilgili dersler verilecek. Sanayisiyle ünlü olan Kocaeli’deki Meslek Liselerinde ise bu alana özel dersler verilecek. Bu proje sayesinde meslek liselerinden mezun olan öğrenciler birçok farklı alanda nitelikli eleman olacaklar. Böylece aranan kan olan nitelikli iş gücü problemi çözülmüş olacak.

Her Bölge İçin En Fazla 3 Dal Seçilecek

Her bölge için en fazla 3 dal seçilecek. Ancak bölgelerin neye göre belirleneceği konusunda şu an için bir açıklama yok. 3 farklı dalda uzmanlaşacak olan Meslek Lisesi öğrencileri üniversite okumasalar bile rahatça iş bulabilecekler. Bunun yanı sıra Meslek Liselerinde yapılan çalışmalar ilgili sektöre de yol gösterecek. Bu çalışmalar için hangi meslek liselerinin seçileceği henüz açıklanmadı. Ancak ilk açıklamalara bakılacak olursa öngörülen proje hayata geçirilirken tercih edilecek Meslek Liseleri adını duyuran, markalaşan Meslek Liseleri olacak. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.