Ana SayfaEkonomiBu Ülkeler Tahvil Alana Vatandaşlık Veriyor!

Bu Ülkeler Tahvil Alana Vatandaşlık Veriyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yurt dışına yerleşme planları olanlar dikkat! Bu ülkeler tahvil alana vatandaşlık veriyor. Ekonomik sıkıntıların ve yatırımcıların ülkelerden elini eteğini çekmesi üzerine bazı Avrupa ülkeleri çareyi vatandaşlık vererek buluyor.

Küresel ekonominin dalgalı bir hal alması nedeniyle yatırımcılardan yana yüzü gülmeyen ülkeler, devlet tahvilleri karşılığında vatandaşlık veriyor. Bu ülkeler arasındaki iki ülke: Macaristan ve Bulgaristan. Macaristan 300 bin euroluk devlet tahvili alımına vatandaşlık verirken, Bulgaristan 512 bin euro karşılığında devlet tahvili alan yatırımcılara vatandaşlık sağlıyor.

Bu düzenlemeler ve yolu açılan vatandaşlık hakkıyla birlikte, Macaristan’dan oturum izni alan kişi sayısı dünyadan 2 bin, Türkiye’dense 150 kişiyi buluyor.

Bulgaristan’dan oturum izni alan kişi sayısıysa dünyadan 500 Türkiye’den 35 kişi ile sınırlı kalıyor. Macaristan’dan alınacak 300 bin euroluk devlet tahvili ile birlikte, ömür boyu geçerli oturum izni alınabiliyor. Alınan bu oturum izniyle birlikte Schengen ülkelerinde serbest bir dolaşım hakkı da elde edilebiliyor. Ayrıca tahvil alan kişiler, 7 yıl içerisinde Macaristan vatandaşı olarak AB pasaportuna da başvurma fırsatı yakalayabiliyor.

Yaklaşık 2 veya 4 hafta içerisinde oturum izni almanız sağlanıyor. Macaristan’a yapılan yatırımlar diğer benzer programlara göreyse daha düşük tutarlar içermektedir. Ayrıca başvuru süreci de daha zahmetsiz. Yapılan yatırım devlet garantisi altında olduğu için ayrıca geri alabilme imkanı da mevcut.

Paranızı geri alabileceğiniz süreyse 5 yıl sonrasına tekabül ediyor. Ayrıca Macaristan’da  yaşama, adres gösterme veya konut kiralama gibi zorunluluklar da bulunmuyor.

Bulgaristan’da yapılan yatırımlardaysa yatırımın yapılmasıyla birlikte süresiz oturma iznini alabiliyorsunuz. 5 yıl içerisinde de vatandaşlık için başvuru yapılabiliyor. Yine Bulgaristan’da da yaşama zorunluluğu bulunmuyor. 5 yıllık bir sürenin sonunda yine yatırımcı parasını geri alabiliyor. Herhangi bir dil zorunluluğu ve sınav da bulunmamaktadır. Hızlandırılmış başvuru ile yatırım iki katına çıkarılarak 5 yerine 2,5 yıl sonunda Bulgaristan vatandaşlığı ve Avrupa Birliği pasaportuna sahip olabilmeniz mümkün hale geliyor. İş kurma ve gayrimenkul şartları da bulunmuyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.